Annons

Henrik Reiz gjorde sin sista match

Mötet med Karlshamn kunde ha blivit till något av en äkta fest - avskedsföreställning för IFK på hemmaplan, när det gäller division två-handboll. Men i och med att man själv ställt till det redan under höstsäsongen försvann den möjligheten.
Sport • Publicerad 23 mars 2003

Även om man därmed stannar kvar i "tvåan" blev det ändå till en avskedsföreställning, där 38-27 (18-15) ramade in Henrik Reiz sista match i IFK-tröjan och Jan Olssons sista hemmamatch som lagledare. - Livet går helt enkelt vidare för min del och jag har inget att ångra, när det gäller alla säsongerna här, säger Henrik direkt efter matchen och han förtydligar avskedet så här: - Jag är inte helt bra i ryggen efter höstens sjukdom (där Henrik drabbades av en infektion som satte sig i rygg, muskulatur och leder i stort) men jag kommer att bli helt bra, tack och lov. Detta - tillsammans med mina resor tre-fyra dagar i veckan till högskolan i Växjö - gör att jag slutar redan nu. Vi har inget att spela för i avslutningsmatchen mot Burlöv och det bidrar ytterligare till mitt beslut. Henrik studerar till gymnasielärare och blir som sådan utexaminerad till jul och han kan då tänka sig att spela ytterligare handboll, där jobb kan erbjudas. - Jag kommer ju från Karlskrona och det är möjligt att jag flyttar tillbaka men det kan också bli Växjö och oavsett är det så klart intressant att återuppta handbollen då. Om jag är helt återställd, vill säga, avslutar Henrik. Henrik Reiz har spelat åtta säsonger i IFK och han har där hela tiden framstått som en otrolig kämpe och en lagspelare av stora mått. Fullt frisk har det också varit naturligt med Henrik i rollen som lagkapten under senare år. Sammanlagt kom Henrik upp i knappa 300 A-lagsmatcher. - Det handlade om rena Hawaii-handbollen emellanåt i dag och det var inte mycket till match, förklarar lagledaren Jan Olsson den avslagna matchen. Även "Janne" tog avsked av IFK-publiken i går men han hänger med även till Burlöv i avslutningen nästa helg. Anledningen till avhoppet är ganska naturligt eller som Janne själv förklarar: - Jag har jobbat med handbollen i sju år och det tar mer och mer av fritiden - sju dar i veckan! Det är på tiden att jag satsar på annat och nu blir det istället att stötta min grabb, Freddie som är 15 år och som är lovande i golf. Tillbaka till matchen mot Karlshamn och som alltså bjöd på mer än ett mål i minuten vilket väl tillräckligt visar på ett och annat misstag i försvarsspelet på bägge sidor. - Emil Jungman inledde ju i målet men hade ingen lycka med sig då. Vi bytte in Andreas Göransson men efter pausen kom Emil tillbaka och då var han som en levande mur, menar Janne om målvaktsinsatsen i IFK. Nära nog hela gänget IFK-are blev målskyttar denna gång, där Martin Ljungqvist blev bäst med sju mål. Han fick dock se sig besegrad av Karlshamns Thomas Håkansson - som gjorde åtta.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons