Annons

Henrik Larsson tillbaka i Helsingborg

Flyttlasset är på väg från Barcelona, men Henrik Larsson är redan i Helsingborg. På tisdagen tränar återvändaren på Olympia för första gången sedan 1993 och redan på torsdag kan han spela sin första match.
Sport • Publicerad 3 juli 2006
Henke Larsson - dra på sig HIF:s tröjar snabbare än beräknat. Pressens bild
Henke Larsson - dra på sig HIF:s tröjar snabbare än beräknat. Pressens bildFoto: 

Många tusen åskådare väntas bänka sig på läktaren under det första träningspasset.

– Vi har haft ett tryck från sponsorer och supportrar så vi öppnar huvudläktaren och den tar 3500 sittande. Den kan nog bli fullsatt, säger Helsingborgs IF:s informationschef Frederik Ericsson till TT.

Annons

Första träningen kom tidigare än planerat.

– Den blev en vecka tidigare. Henke ville komma i gång så fort som möjligt.

1992 var Henrik Larsson, i anfallspar med Mats "Masse" Magnusson, med om att spela upp Helsingborgs IF i allsvenskan igen. Då hade föreningen åkt hiss mellan serierna under tjugofem år.

På hösten året efter började Henrik "Henke" Larsson sin framgångsrika fotbollsresa till Feyenoord, Celtic och Barcelona.

Efter bara en allsvensk säsong.

Nu är han tillbaka. I det gamla tröjnumret. Och mot Häcken den 17 juli springer han in på Olympia med Helsingborgs IF i tröja nummer 17.

Debuten i återkomsten kan faktiskt komma att ske ännu tidigare. Kanske redan på torsdag i svenska cupen mot Hammarby på Söderstadion i Stockholm, enligt Helsingborgs Dagblads nätsida.

HIF jobbar för en snabb behandling av de handlingar som krävs från Svenska fotbollförbundets sida. (TT)

Bo Harmby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons