Annons

Henrik Larsson med i VM-kvaltruppen

I söndags tvingades Henrik Larsson se sig besegrad mot TFF på Vångavallen. Nästa lördag försvarar han de blågula färgerna i VM-kvalmötet med Danmark i Parken.
Sport • Publicerad 29 september 2009
Foto: 

Henrik Larsson, 38, finns alltså åter med i fotbollslandslaget.

Även Zürichs mittfältare Dusan Djuric finns med i VM-kvalmatcherna mot Danmark och Albanien.

Annons

Johan Elmander verkar dock missa matchen mot Danmark.

Boltonanfallaren slet upp en lårskada i en reservlagsmatch mot Wigan.

– Vi tar beslut på måndag, säger förbundskapten Lars Lagerbäck.

Enligt Boltons officiella hemsida fick Johan Elmander linka av efter bara 29 minuters spel i måndagskvällens B-lagsmatch med en skada på lårets baksida. Elmander har haft liknande problem tidigare och då fått vila i flera veckor. Förra året missade han till exempel VM-kvalmatcherna mot Ungern och Albanien.

– Väldigt tråkigt för Johan. Han har haft de här problem tidigare och är ett väldigt stort frågetecken till matcherna mot Danmark och Albanien, säger Lars Lagerbäck.

Fotbollens förbundskapten tog inte med Elmander i truppen till VM-kvalmatcherna mot Danmark (10 oktober) och Albanien (14 oktober) när han presenterade spelarna på tisdagen. Men Boltonanfallaren ska ändå få en chans att ta en plats i laget om han tillfrisknar ovanligt snabbt.

– Vi håller en plats öppen och tar ett beslut på måndag, säger förbundskapten Lars Lagerbäck.

I den svenska truppen innehåller nu bara fyra renodlade anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson, Markus Rosenberg och Marcus Berg.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons