Annons

Henke gör comeback i EM-truppen

Den största sensationen i den svenska EM-truppen: Henrik Larsson, Helsingborgs IF, gör återigen comeback i det svenska landslaget.
Sport • Publicerad 13 maj 2008
Bilder: Scanpix
Bilder: ScanpixFoto: 

Helsingborgs IF:s ordförande Sten-Inge Fredin bekräftade för TT att 36-årige Larsson finns med i EM-truppen, som presenterades på tisdagen i Stockholm.

I och med Larssons sensationella återkomst känns det tidigare givna anfallsparet Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander inte längre lika självklart.

Annons

Elmander, som haft det trögt med målskyttet, har nu fått tuffare konkurrens av en spelare som har vräkt in mål i inledningen av allsvenskan. Larssons återkomst innebar dessutom att Marcus Berg, Groningen, inte kom med i truppen utan fick nöja sig med att vara reserv på hemmaplan.

Samtliga fem anfallare var med i VM i Tyskland 2006.

Larsson har tidigare tackat nej till landslaget.

- Skulle Henrik vara fruktansvärt bra under våren är det inte omöjligt att jag slår en signal och hör vad han tycker och tänker, sade förbundskaptenen Lars Lagerbäck till TT tidigare i år.

Då var Lagerbäck skeptisk till att Larsson skulle ändra sig.

- Han har sagt nej och jag tror inte att han ändrar sig den här gången. Tyvärr, sade Lagerbäck då.

Förbundskapten Lars Lagerbäck och assisterande förbundskaptenen Roland Andersson förlitade på rutinerade spelare när de tog ut mittfältsspelare till EM. Bara Sebastian Larsson, Birmingham, är oprövad i mästerskap.

Värt att notera är att landslagsveteranen Niclas Alexandersson kan bli aktuell även som försvarsspelare.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons