Annons

Hemvändare till Stavsten

Föryngringsprocessen har redan hunnit långt. Till hösten ska även försvenskningen vara klar. Nyförvärvet Kristoffer Sandström är ett led i Stavstens nya väg. "Nästa år ska vi vara ett lag helt utan danskar", säger Eje Wilör.
Sport • Publicerad 4 februari 2006
Hemvändare. Kristoffer Sandström såg ut så här när han spelade i Stavsten 1998-2000. Nu är den meriterade högernian tillbaka.
Hemvändare. Kristoffer Sandström såg ut så här när han spelade i Stavsten 1998-2000. Nu är den meriterade högernian tillbaka.Foto: 

Stavsten är på väg att nå sitt mål om en snabb återkomst till division ett. Väl där ska laget bestå av yngre spelare, fler svenskar och fler trelleborgare.

De som inte kommer från Stavstens hemort får med fördel ha sin adress i Lund.

Annons

– Det kommer många fina handbollskillar från Lund, säger Eje Wilör.

En av dem skrev på för Stavsten på fredagen. Meriterade Kristoffer Sandström, som spelade i Stavsten 1998 till 2000.

– Det är skönt att vara tillbaka. Stavsten är som ett andra hem, det är mycket hjärta i klubben, säger Lugifostrade Kristoffer.

Han är född 1975 och tillhör därmed samma generation som Martin Tidén och Christian Skoog, två andra som hittat till Stavsten från Lugi.

– Det ska bli kul att få träffa dem igen, säger Kristoffer.

Stavsten får inte bara en ny vänsterhänt högernia, de får också en meriterad spelare.

Ett SM-guld och två SM-silver finns på meritlistan, liksom en handfull landskamper. Kristoffers karriär innehåller en stor bredd: Lugi, H43, Stavsten, Düsseldorf, Drott och Baracaldo (Spanien) och nu senast, en halv säsong i Olympic/Viking.

– Att spela en säsong som proffs i Spanien var intressant. Det gav erfarenhet, men mer än så var det inte. Det gäller att trivas som människa och allt handlar inte om pengar och prestationer.

– Stavsten är den klubb jag trivts bäst i hittills, den känns som en enda stor familj. En fantastisk klubb.

Eje Wilör och Kristoffer Sandström har hållit kontakt de senaste åren. Först nu stämde tidpunkten för en återförening in.

Annons

– Stavsten är ett bra alternativ för mig nu. Jag hoppas kunna bidra med min rutin, lite jävlar anamma och att stötta de yngre spelarna. På kort sikt tror jag inte jag kan bidra med så mycket eftersom Stavsten har ett lag som är väl inspelat. Framför allt ska jag hjälpa till nästa säsong, säger Kristoffer. Eje Wilör är mycket nöjd med nyförvärvet.

– Nästa år ska vi vara ett lag helt utan danskar. Kristoffer är minst lika bra som Jannick Secher. Jag är fantastiskt nöjd, säger Eje.

På söndag spelar Stavsten mot Team Drott och då kan inte Jannick medverka. Läge för att Kristoffer att åter presentera sig således.

– Jag vet inte, jag har inte ens hunnit träna, säger nyförvärvet.

Enligt Eje blir de kommande matcherna mycket viktiga för om laget kan bibehålla sin plats som serieledare i tvåan.

– Drott spelar inte i helgen och det kan bli både tre och fyra A-lagsspelare mot oss på söndag. Sen har vi Ystapågarna borta i nästa omgång. Jag tror det hela avgörs där, säger Eje Wilör.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons