Annons

Hemmaspelare saknas när landslaget intar Pilevallen

Rugbysäsongen 2009 kan knappast få en finare avslutning på Pilevallen. På lördag är det herrlandskamp, Sverige–Holland i Europacupen. Det finns bara ett fel – inte en enda Pingvinspelare platsar i blågult.
Sport • Publicerad 30 oktober 2009

TRELLEBORG. Planen är nykritad och flaggorna ligger färdiga att hissas.

När Sverige möter Holland på Pilevallen är det första rugbylandskampen på seniornivå på många år som spelas i Trelleborg.

Annons

– Jag vet inte när det var senast, men det var säkert en 6, 7 år sedan. De flesta har gått i Mälardalen de senaste åren, men det hade varit bäst om vi hade någon egen spelare med, säger Per Sjöbeck, ordförande i Pingvin.

Sjöbeck räknar med att klubben kommer att göra en liten ekonomisk förlust på landskampsarrangemanget, men att det positiva ändå väger över.

– Det betyder mycket för våra egna unga att få se landslaget, det är ändå så bra det kan bli i Sverige. Vi är ju bland de fyra bästa klubbarna i landet och vi vill visa upp vad vi har, säger Per Sjöbeck.

Det svenska herrlandslaget i rugby har en seger och fyra förluster på de fem inledande matcherna i Europacupen. Holland är obesegrad gruppetta och Sverige står inför en minst sagt tuff uppgift.

Länderna har drabbat samman 18 gånger och endast vid ett tillfälle, 1971, har Sverige lyckats vinna.

Svenska landslaget kommer att träna två gånger på Pilevallen i dag. På lördag är det avspark klockan 15.00. Pingvin hoppas förstås på mycket folk.

– Vi har inga jätteförhoppningar. Runt 250 till 300 kanske, mycket beror på vädret, säger Per Sjöbeck.

Men det hade varit enklare att locka publik om en Pingvinspelare fanns bland de blågula. Förbundskaptenen Mike Tatu har i stället byggt laget mestadels med spelare från Enköping, Hammarby och Vänersborg.

Pingvins ordförande menar att Ted Holmgren borde ha varit med i truppen om han varit skadefri.

Nu får landslaget klara sig utan hemmaspelare.

Matchen på Pilevallen är viktig. För seedningen till kommande VM-kval gäller det att placera sig så bra som möjligt i Europacupen.

Nicolinn Nilsson
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons