Annons

Hemmaseger för TFF

Två matcher i rad hade TFF tappat en 2-0-ledning. Mot Falkenberg höll man på tappa en 1"0-ledning. "Vad är det som händer, tänkte jag. Men den här gången gick det bra", säger Jonas Bjurström.
Sport • Publicerad 27 juni 2005

TFF gick på knäna i slutet men lyckades hålla sin bräckliga 1"0-ledning tiden ut. Närmast att krossa TFF:s segerdröm var Falkenbergs Patrik Larsson som i den 88:e minuten var ytterst nära att nicka in kvitteringen. Lite mer och hårdare frisyrgelé hos Larsson och 1"1 hade varit ett faktum.

Det kändes farligt vid flera tillfällen men närmare än vad Patrik Larsson var kom aldrig Falkenberg.

Annons

– En match med två trötta lag. Jag tyckte att vi var lite fräschare än Falkenberg i första halvlek och det fortsätter i andra ända till vi gör mål. Då är det i stället Falkenberg som tar över, konstigt nog, säger TFF-tränaren Conny Karlsson. Möjligen blev situationen lite för välbekant för TFF-spelarna. Laget ledde med 2"0 mot både Gais och Västerås " för att sedan tappa till 2"2.

– Det är inte så att man springer och tänker på det men på nåt vänster sitter det där i bakhuvudet. Men det är skönt att det spöket är borta nu, säger Ivo Skiljo som på nytt gjorde en stormatch.

Tränaren Conny Karlsson är inne på samma linje:

– Det sitter nog lite i huvudet. Efter 1"0 dök det säkert upp lite dåliga tankar i huvudet hos vissa, säger han och han får i sin tur medhåll av mittfältaren Jonas Bjurström:

– Det sitter säkert i huvudet, för bra tränade är vi.

Bjurström var inte nöjd med varken sin egen eller lagets insats.

– Jag trampar vatten på planen, det är tungt som fan. Det är tungt för hela laget och därför var det extra skönt att vinna.

Bjurström blev sittandes i mittcirkeln efter slutsignalen och tog sig då åt knäet till.

– Det är ingen fara, lite överansträngt, säger han. En annan som brottas med överansträngningssymtom är Alexander Steen. Steen gjorde en inspirerad insats på sin högerkant men byttes ut med drygt en kvart kvar att spela.

– Jag har problem med vaden. En typ av överansträngning som kommer när det är mycket matcher.

Annons

Det här var TFF:s tredje match på en vecka och frågan är hur många av de småskadade spelarna som kommer att spela i cupmatchen mot Åtvidaberg borta på torsdag? På söndag är det dessutom ny match i superettan, då mot Öster borta.

Alexander Steen är trots det inställd på att spela på torsdag.

– Jag tror vi satsar ganska hårt på cupen, det är ändå en Uefacupplats på spel.

Matchen mot Falkenberg hade han inte mycket till övers för:

– Jag tycker det var riktigt lågt tempo. TFF:s första 20 minuter var rätt lovande. En del halvchanser skapades och ett par riktigt bra också.

Det fattades en tå för att Emil Mårtensson skulle ge TFF ledningen och Patrik Redo sköt lamt utanför när han kom i ett bra läge till vänster i straffområdet. Men så mycket mer blev det dessvärre inte och segern får nog till viss del bokföras på flytkontot. Men sådana segrar ger som bekant också tre poäng...

Som så ofta tidigare saknades spets framåt och Stephen Ademolus frånvaro stör.

– Visst märks det att inte Stephen är med, säger Conny Karlsson som också berättar att den jakt som nu pågår på en forwardsförstärkning inte bedrivs på allt för stora områden.

– Vi ska inte ut i världen och leta spelare. Det blir på nära håll i så fall.

Med 22 poäng är TFF nu fyra i en haltande tabell. Ljungskile är trea på 25 poäng.

Trelleborg Jonas Gustafsson
TrelleborgJonas Gustafsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons