"Helt underbart"

Tif Vikings är klart för kvalserien till division två. Sölvesborg besegrades i den avgörande play off-matchen med 4–2 efter att Vikings avgjort med två mål i sista perioden. ”Helt underbart, detta är killarna värda”, sa tränaren Rickard Åkesson.
Sport • Publicerad 1 mars 2010
Mathias Persson gör här sitt andra mål för Tif Vikings.Foto:

TRELLEBORG. Efter den onödiga förlusten i fredags var nerverna på helspänn i lördagens avgörande drabbning. Blekinge-laget tog också ledningen efter en spelmässigt jämn första period.

Rasmus Andreassons 1–1-mål i början på andra perioden blev förlösande, därefter tog hemmalaget över.

Sölvesborg utjämnade sedan efter Vikings 2–1-mål, men när Jonathan Brunn gjorde 3–2 i mitten på tredje perioden kunde gästerna inte svara.

– Efter 3–2-målet spelade vi riktigt bra, så bra har vi inte spelat på hela säsongen. Vi låg högt i anfallszonen med centern, styrspelet fungerade riktigt bra.

Men dramatiken levde in i det sista. Efter att Mathias Persson gjort sitt andra mål för dagen fram till 4–2 fick Sölvesborg chans att reducera i spel fem mot tre.

– Då var det pirrigt, om vi släppt in ett mål där kunde vi blitt riktigt nervösa. Men killarna kämpade heroiskt och täckte skott.

Tvåmålsskytten Mathias Persson, 17-årige backen Oskar Persson liksom rutinerade backen Martin Björnfot var topparna i ett kämpande kollektiv.

I och med segern har säsongen förlängts med ytterligare sex matcher.

Vad måste ni förbättra inför kvalserien?

– Uppspel, styrspel och power play. Tummar vi på det och börjar köra egna grejer istället så går det inte. Vi måste hålla oss till det vi kommit överens om. Det är back to basic som gäller, klargjorde Rickard Åkesson.