Annons

Helsingborg vann hemma i Trelleborg

Storpublik bjöds på stor dramatik när elitserien i innebandy kom till Trelleborg. 953 åskådare såg Helsingborg vinna i sudden death.
Sport • Publicerad 18 januari 2004

Det var innebandyfest i Söderslättshallen då elitserielagen FC Helsingborg och Robertshöjd, från Göteborg, gjorde upp. 953 personer på läktarna och en riktig rysarmatch. Arrangörsklubben Palmstaden fick beröm av helsingborgare som kände sig som hemma. - Jätteroligt! Så här mycket folk hade vi inte haft om vi spelat i Helsingborg. Otroligt bra arrangemang, säger tränaren Glenn Stjernkvist. Palmstaden hade köpt matchen av Skånes Innebandyförbund som är huvudansvarigt för FC Helsingborgs hemmamatcher den här säsongen. FCH och Skånes IBF har ett samarbete som syftar till att sprida och marknadsföra sporten i Skåne. Att marknadsföra sporten var också det bakomliggande syftet Palmstaden hade med att stå som värd för matchen mot Robertshöjd, att på lång sikt kunna öka intresset för innebandy på Söderslätt. Kortsiktigt får klubben däremot inte ut mycket, i alla fall inte i kronor och ören. - Går vi plus minus noll så är vi jättenöjda, säger Palmstadens marknadsansvarige Christian Svensson. - Eftersom det är en engångsgrej har vi lagt ner mycket på att köpa grejor. Dessutom köpte vi loss matchen för 25 000 och vi får se om vi får tillbaks det. Men får vi publicitet och gör ett bra arrangemang så kan vi kanske göra det igen. Det här är något långsiktigt. Helsingborgstränaren Glenn Stjernkvist höll med: - Om det här gynnar innebandyn i Skåne så tror jag ett det gynnar FC Helsingborg på sikt. Matchen då? En riktig nagelbitare! Inför slutperioden låg Helsingborg under med 1-3 men laget vände och vann med 7-6 efter att Mattias Helgesson avgjort 3.30 in i sudden death! Men matchhjälten var bara lite lagom glad efter matchen. - Man får ändå se det som att vi tappade en poäng i dag, säger han. Detta sagt mot bakgrund av att FCH var klara favoriter på förhand mot bottenlaget Robertshöjd. - Vi kom inte upp i normal standard. Vi var usla den första halvan av matchen men vi krigar oss in i den och när målen kommer så lyfter vi oss. Hur var det att spela hemma i Trelleborg? - Kanon! Det märktes att alla hejade på oss och det kändes som hemma. Golvet kändes lite ovant i början, vi är vana vid en snabb parkett, men det är absolut inget att skylla på, säger Mattias Helgesson. Segern innebar att FCH tagit elva poäng av tolv möjliga efter jul.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons