Hela trion topplag på Albäck

I går samlades alla tre topplagen på Albäcksvallen och Skansen–Skivarp inledde med avspark klockan 13. Den matchen blev väldigt händelse- och målrik och slutade 6–4 (4–1). Klockan 16 följde sedan Behar–Gislöv och inte mindre händelserikt där. Behar vann med 3–0 (2–0).
Sport • Publicerad 21 september 2009

TRELLEBORG.

Skivarp ledde serien inför mötet med Skansen och inledde också klart bäst, där Simon Stridh gjorde 0–1 redan efter två minuter. När chocken lagt sig bland hemmaspelare började man också få ordning på spelet och Patrik ”Paddy” Karlsson kunde själv ordna vändingen till ledning med 2–1. Efter två straffmissar på raken fick André Grönberg nu chansen och efter 17 minuter satte han bombsäkert 3–1 på just en straffspark – som man i Skivarpslägret bedömde som ”billig”. Innan pausen kunde Andreas Lindquist även öka på till 4–1.

Under upptakten av andra halvlek kom även 5–1 och 6–1 och för målen stod Rickard Andersson. Speciellt andra målet var speciellt vackert, där Rickard vände bort Skivarpsförsvaret, innan han placerade bollen i nättaket!

Att ligga under med fem mål – ja, det brukar väl oftast innebära att motståndarna nästan ger upp men så var absolut inte fallet med Skivarp. Det var full fart framåt som gällde och efter två fina mål av Bogi Einarsson stod det 6–3 och med åtta minuter kvar kom även 6–4 – genom matchens första målskytt Simon Stridh.

– Tur man har ett starkt hjärta, menade Skansentränaren Fredrik Hahne direkt efter matchen.

2–0 redan i pausen och Behar vann alltså till sist med 3–0 och därmed återtog också trelleborgarna serieledningen inför de två avslutande omgångarna. Nerim Suman inledde målskyttet och han avslutade också med ett straffmål i andra halvlek och däremellan ”målade” även Samir Islamovic.

Västra Ingelstad har hela hösten legat och lurat i vassen strax under kvalstrecket och efter hela 9–1 (2–0) hemma mot Svenstorp passerades Öja och nu har också Ingelstad kvalsaken i egna händer. Roger Ekberg visade gamla skyttekungatakter och blev matchens tremålsskytt.

Skegrie är på väg att klara nytt kontrakt – utan kvalspel – och nu besegrades Minnesberg hemma i Snarringe med 5–2 (1–1) och där blev Jens Larsson bäste målskytt med två mål.