Annons

Hektisk helg väntar TKS-Nathalie

Från världscupen i Sydney till Sum-sim i Lund. 16-åriga Nathalie Lindborg dominerade som väntat när det handlade om svenska ungdomsmästerskapens regionfinal. TKS-simmerskan vann 100 och 200 meter fritt och kom tvåa på 400 fritt och på 100 fjäril.
Sport • Publicerad 14 november 2007

Nathalie Lindborg får ett hektiskt program när Sum-sims riksfinal avgörs i Göteborg den 8– 9 december.

Efter regionfinalen är hon kvalificerad i fem individuella grenar för flickor 15– 16 år. Dessutom ingår hon i två lagkappslag. Totalt hade Trelleborg Kappsim tolv simmare på plats i Sum-sims regionfinal.

Annons

Utöver Nathalie gick även systrarna Eleonor (100 meter rygg) och Ida (100 meter rygg och 100 meter fritt) vidare till riksfinalen.

– Ida slog personligt rekord på alla distanser. Mest imponerade var loppet över 100 rygg där hon sänkte sitt personbästa med två sekunder, berättar tränaren Gunnar Wismar.

TKS kvalificerade sig också på båda lagkapperna, 4x100 fritt och 4x100 medley i den äldsta flickklassen och i lagkappen på 4x100 meter i den yngsta flickklassen.

Från TSS gick 12-årige Alexander Olsson vidare till riksfinal på 100 meter fritt i den yngsta pojkklassen.

Från Vellinge/Näset gick Linnéa Olsson vidare på den fjärde bästa tiden i landet på 400 meter i den mellersta flickklassen.

Klubbkompisen Henrik Jönsson är också finalklar på 100 meter för pojkar 15-16 år. (TA)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons