Annons

HBK krigade till sig segern

Trelleborg HBK:s damer besegrade Vinslöv med 27–26 (12–13) i division ett södra. En dramatisk drabbning slutade med säsongens första poäng för HBK-tjejerna.
– Tjejerna visar en härlig fighting spirit. Jag är stolt, sa tränaren Birthe Hansson.
Sport • Publicerad 5 oktober 2013
Mittnian Dajana Jovanovic gjorde sex mål och blev punktmarkerad i slutet när HBK besegrade Vinslöv.
Mittnian Dajana Jovanovic gjorde sex mål och blev punktmarkerad i slutet när HBK besegrade Vinslöv.Foto: Foto: Claes Nyberg

Efter storförlusten mot Heids utvecklingslag i premiären var segern mot Vinslöv ytterst välkommen för det unga HBK-laget.

Efter underläge med ett par mål en bit in i andra halvlek kvitterade HBK till 18–18 och kopplade därefter greppet målmässigt.

Annons

I slutet ledde trelleborgarna med 27–25 och fick en spelare utvisad varpå Vinslöv snabbt reducerade till 27–26. Efter en time out höll hemmalaget i bollen, tog ett långt anfall och blev inte avblåsta förrän i slutsekunderna.

Det gjorde att Vinslöv aldrig fick någon möjlighet att kvittera.

Jonna Jelbring gjorde många viktiga HBK-mål i slutet när Dajana Jovanovic blev punktmarkerad. Bakåt glänste Emelie Kristiansson och Emelie Cavalli-Björkman i mittförsvaret.

– Bra försvarsspel och bra inställning. Tjejerna spelade verkligen med hjärtat, sa Birthe Hansson nöjt.

Maria Sällberg
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons