Annons

HBK håller liv i handbollskvalet

Hoppet lever om fortsatt division två-spel för Trelleborg HBK. Efter en handbollsrysare besegrades Helsingborgs HK med 28–27, vilket innebär att det blir en avgörande match lagen emellan lördagen 13 april.
Handboll • Publicerad 6 april 2019
Hoppet lever för Trelleborg HBK. Marko Lapcevic klev fram med avgörande mål i slutskedet.
Hoppet lever för Trelleborg HBK. Marko Lapcevic klev fram med avgörande mål i slutskedet.Foto: Tomas Nyberg

HBK:s handbollsexistens som division två-lag hänger på skör tråd. Efter 28–27 är tråden ändå något starkare.

Marko Lapcevic klev fram och sköt två underarmsskott som båda ställde den utmärkte Helsingborgsmålvakten.

Annons

Först till 27–25. Därefter till 28–26. Det sista målskottet satt med 30 sekunder kvar.

Filip Linde på väg att bryta sig loss.
Filip Linde på väg att bryta sig loss.Foto: Tomas Nyberg

– Första minns jag inte ens. Vid andra skottet hade domarens hand varit uppe ett tag, jag kände att det var dags. Jag hade tagit några smärtstillande för att jag skulle kunna skjuta i dag. Det kändes okej, säger Marko Lapcevic.

Känslan när skottet gick in?

– En jävla lättnad alltså. Det är så härligt när man har publiken också, när trelleborgarna sluter upp och hjälper oss ger det extra energi. Så är det.

Som väntat blev det en tät drabbning. HBK kopplade greppet, men såg ut att tappa det när spelmotorn, skytten och den på många sätt bärande spelaren Daniel Lindquist skadades och tvingades utgå.

Daniel Lindquist tvingades haltande lämna planen efter halva den andra halvleken. Fram till dess var han som vanligt involverad i mycket för hemmalaget.
Daniel Lindquist tvingades haltande lämna planen efter halva den andra halvleken. Fram till dess var han som vanligt involverad i mycket för hemmalaget.Foto: Tomas Nyberg

Första rapporterna talade om hälsenan. Under alla omständigheter kunde Lindquist inte fortsätta.

– Han är ju vår bästa spelare. Förmodligen missar han ju nästa match. Då får de andra kliva fram och ta ansvar, svårare än så är det inte, säger Marko Lapcevic.

Det unga Helsingborgslaget var jämsides vid ett fåtal tillfällen men HBK kontrade med mål direkt och höll undan.

Om en vecka står avgörandet i Söderslättshallen. Måhända läge för ny rysare. HBK får samla ihop sin styrkor till säsongens sista kraftansträngning.

– Är vi på tå och har rätt inställning kommer vi att slå dem. De är inte bättre än oss, det tycker jag inte, säger Marko Lapcevic.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons