Annons

HBK föll på målvaktsspelet i Växjö

Växjö hotar HBK i kampen om kvalplatsen i division två. När lagen möttes i Växjö på söndagen vann hemmalaget med klara 36–27 (19–16), där HBK saknade sitt ordinarie målvaktspar, David Stepan och Oskar Ågren.
Handboll • Publicerad 5 mars 2017

Med Oskar Ågren bortrest och David Stepan borta av privata skäl var förutsättningarna minst sagt tuffa för Trelleborg HBK.

Med 36 insläppta mål och facit i hand menade tränaren Martin Bengtsson att det var just målvaktsspelet som laget föll på.

Annons

– Vi saknar våra målvakter, då räcker vi inte till. Får vi inte målvaktsräddningar sprider det sig en osäkerhet. Det går liksom inte, sa Martin Bengtsson.

– Med det sagt ska vi inte förringa Växjös insats. De har fina kvalitéer och det förvånar mig att de inte ligger ännu högre i tabellen, fortsatte HBK-tränaren.

David Stepan beräknas vara tillbaka till nästa match, däremot inte Oskar Ågren.

I HBK-lägret gjorde mittsexan Martin Fröborg och vänsterhänte kantspelaren Oskar Paulsson säsongsdebut. Duon är tillvardags tränare för HBK:s damer och har tidigare i karriären spelat i allsvenskan.

– De bidrar med rutin. Det märks att de har spelat på högre nivå, sa tränaren Martin Bengtsson som hoppas kunna använda Paulsson och Fröborg så mycket som möjligt under de tre matcher som återstår.

Kommande lördag vankas hemmamatch mot Flottan.

Björn Gustavsson

Handboll, division två

Växjö HF–Trelleborg HBK 36–27 (19–16)

T: Fredrik Zander 7, Filip Zareba 5, Marko Lapcevic 5, Filip Linde 5, Oskar Paulsson 2, Martin Fröborg 2, Per Almgren

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons