Annons

HBK får en motståndare till

När Hultsfred drog sig ur herrarnas division två ansåg sig både Helsingborg och Cyrus ha rätt till platsen. Efter ett beslut i Svenska Handbollsförbundet, får båda föreningarna plats i division två.
Handboll • Publicerad 21 augusti 2019
Trelleborg HBK:s Daniel Lindqvist skjuter i kvalmatchen mot Helsingborgs HK. Efter att Hultsfred dragit sig ur serien får även Helsingborgs HK – och Cyrus, plats i division två.
Trelleborg HBK:s Daniel Lindqvist skjuter i kvalmatchen mot Helsingborgs HK. Efter att Hultsfred dragit sig ur serien får även Helsingborgs HK – och Cyrus, plats i division två.Foto: Tomas Nyberg

Därmed får Trelleborg HBK:s herrar ytterligare en motståndare i division två södra, som kommer att bestå av tretton lag i stället för tolv.

Helsingborgs HK är farmarlag till OV Helsingborg, och var det lag som Trelleborg HBK mötte i kvalet i våras om en plats i division två. Då vann HBK den tredje och avgörande matchen.

Annons

Även Jönköpingslaget Cyrus kvalade till division två i våras, men föll då mot just Hultsfred, som nu dragit sig ur serien. Nu fick båda kvalförlorarna flyttas upp i alla fall.

Det innebär att tre lag kommer att åka ur, i stället för två. Två lag får kvala för att hålla sig kvar, meddelar Peter Anderberg, tävlingsansvarig på Skånsk Handboll, till TA-sporten.

Därmed har även spelprogrammet gjorts om. Trelleborg HBK kommer nu i sin premiär att ställas mot just Cyrus, söndagen den 29 september, i Jönköpings Idrottshus. Första hemmamatchen för HBK är lördagen den 5 oktober mot HK Malmö U.

Trelleborg HBK spelade första träningsmatchen på måndagen och besegrade då H43 Lund med 28–27.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons