HBK-damer ångar på

HBK tog en viktig seger när laget besegrade Växjö med 24-18 (8-10).
Sport • Publicerad 2 december 2012

När halva serien är spelad ligger nykomlingen Trelleborg HBK på tredje plats i division ett. Detta efter segern mot borta Växjö med 24–18 (8–10).

Trelleborg HBK ångar på och hakar på toppen. Mot tabellsexan Växjö, som bara var två poäng bakom Trelleborg inför matchen, tog laget en viktig seger som kan bära långt.

HBK inledde mycket darrigt och låg under med 1–6 efter åtta minuter. Då tog tränare Fredrik Magnusson time out.

– Sen började vi röra på oss mer på nio meter och vi skapade oreda i deras 3-2-1-försvar, berättar Magnusson.

HBK var bara två mål efter i paus, och i andra halvlek vann HBK första minuterna med 6–1. Sen hade trelleborgarna kontroll på matchen. Till slut 24–18.