Annons

HBK besegrade serieledarna

Trelleborg HBK lekte med serieledarna i första halvlek. Säsongens bästa halvlek ordnade pausledning med 22–11 vilket sedermera blev till en bekväm seger med 34–31 mot HP Warta i division ett södra.
Sport • Publicerad 7 december 2013

Efter att damerna tagit två poäng ville inte herrarna vara sämre.

Allt flöt på i den första halvleken. Försvarsspelet fungerade och framåt kom målen från ett brett anfallsregister.

Annons

– Det var fokus försvaret, det är det vi haft problem med. Framåt visste vi att det skulle lösa, sig sa assisterande tränaren och niomålsskytten Daniel Lindquist som gjorde en av sina bästa insatser i HBK-tröjan.

– Det är svårt att hitta någon som är dålig i dag. Första halvlek är säsongens bästa, utan tvekan, sa tränaren Jens Eriksson som bidrog med sju mål.

– Allting var perfekt, samtidigt kändes inte Warta jättemotvierade när de kom in. Men det ska inte ta i från oss vår insats, menade 17-årige målvakten Robert Jancevski.

Segern gör att Trelleborg HBK går på julledighet med fem raka matcher utan förlust i ryggen. Avståndet upp till serieledande Warta är plötsligt bara fyra poäng.

Läs mer i måndagens pappers- eller .

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons