Annons

HBK avslutade hemmasäsongen snyggt

HBK-tränaren gjorde sin sista match på hemmaplan. Då avslutade laget på bästa sätt och slog tillbaka Växjö med 32–28.
– Jag kommer sakna stämningen runt omkring, säger tränaren Martin Bengtsson.
Handboll • Publicerad 13 mars 2018
Marko Lapcevic svarade för sju fullträffar.
Marko Lapcevic svarade för sju fullträffar.Foto: Hjalmar Tell

Rent divisionsmässigt hade Trelleborgs HBK:s match mot Växjö på tisdagen inte någon akademisk betydelse. Kvaljakten har varit borta sedan några matcher tillbaka och nu handlar det om vilken placering HBK ska hamna på.

Men inte bara.

Annons

På det personliga planet för HBK-tränaren Martin Bengtsson var matchen mot Växjö betydligt viktigare. Det här var hans sista kamp som huvudtränare i Trelleborgs HBK i Söderslättshallen och lite känslosamt blev det allt.

– Ja, det måste jag säga. Jag har ändå varit här i två och tar med mig mycket härifrån. Framför allt tänker jag på spelarna som har varit med och kämpat under de här säsongerna, säger Martin Bengtsson som alltså lämnar HBK efter säsongen.

Vad kommer du sakna mest?

– Stämningen runt omkring laget, snacket. Och spelarna såklart. Jag hoppas den som kommer in fortsätter driva på, säger Bengtsson.

Matchen då? Jodå, det var HBK:s match och Växjö kom aldrig riktigt nära vinst. 17–14 i halvtid blev till slut 32–28.

– Vi spelar jättefint försvarsspel och framåt har vi stort tålamod och sätter dit våra lägen. Jag är imponerad och stolt över grabbarna i en match som bara handlar om äran.

Om Martin Bengtsson fortsätter inom handbollen kommande säsong vet han inte.

– Jag har inte tagit något beslut än, vi får se, men det är jävligt kul att jobba med utveckling av spelare, säger han.

Hjalmar Tell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons