Annons

Haynes till AIK

Det har varit klart en tid att Kristian Haynes skulle lämna TFF. Nu har han hittat en ny klubb i AIK, TFF:s konkurrent i superettan.
Sport • Publicerad 16 december 2004
Med en rökare i krysset gjorde Kristian Haynes 1–0 till TFF i hemmamatchen mot Malmö FF i våras (Ivo Skiljo jagar). Men nu är det färdigjublat i TFF – i alla fall för den här gången – för Haynes. I går skrev han på för AIK. Arkivbild: Tomas Nyberg
Med en rökare i krysset gjorde Kristian Haynes 1–0 till TFF i hemmamatchen mot Malmö FF i våras (Ivo Skiljo jagar). Men nu är det färdigjublat i TFF – i alla fall för den här gången – för Haynes. I går skrev han på för AIK. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

I går var Kristian Haynes i Solna och skrev på för AIK – och det var en mycket nöjd 24-åring som Allehanda fick tag på precis när han skulle kliva på Malmöplanet.

– Det här känns inspirerande. Jag kan ju inte veta hur det kommer att bli men det känns helt rätt.

Annons

Året som gått har varit turbulent i TFF. Ändå har "inget" hänt i jämförelse med hur det varit i och kring AIK. "Krille" är förstås medveten om förutsättningarna men ser det hela som en utmaning.

– Jag har alltid gillat AIK, det är en riktig storklubb. Det är mycket snack, intresse och turbulens, det händer saker hela tiden och det känns inspirerande.

AIK åkte precis som TFF ur allsvenskan i höstas och Kristian Haynes kommer därmed att få möta sina gamla kompisar i TFF vid två tillfällen kommande säsong. Han kommer också att få möta förre vapendragaren på vänsterkanten, Patrik Svensson, som nyligen gjorde klart med IFK Norrköping.

– Det kommer att kännas spännande att möta TFF och det är matcher jag verkligen kommer att vilja vinna. Jag kommer att hålla kontakten med många i TFF.

Haynes berättar att en allsvensk klubb visat visst intresse men valet föll alltså på superettanklubben AIK. Att spela vidare med TFF var aldrig något hett alternativ.

– Jag kände att jag behövde en nytändning. AIK är en speciell klubb och jag känner tränarens förtroende. Nybliven tränare i AIK är Rikard Norling, tidigare Gif Sundsvall:

– Jag har haft ögonen på Kristian Haynes länge. När Sundsvall skulle möta Trelleborg hemma i somras handlade förberedelserna mest om hur vi skulle kunna hantera Kristian Haynes. Han passar bra in i min filosofi och jag tror att han kan utvecklas mer, säger AIK-tränaren.

I TFF höll Haynes i huvudsak till på vänsterkanten – som ytterforward i ett tremannaanfall eller som yttermittfältare. I AIK blir det lite skillnad.

– Jag ser honom som offensiv spelare och då som en av två forwards, säger Rikard Norling.

Kristian Haynes:

Annons

– Att spela forward är det jag gillar bäst. Jag är väl rätt allround men jag är glad att han ser mig som forward.

Konkurrensen om platserna ser ut att bli stentuff. I AIK-truppen finns forwards som Arash Talebinejad, Göran Marklund, Daniel Hoch, Andreas Eriksson och inte minst förre landslagsmannen och Milanproffset Andreas Andersson.

Kristian Haynes kom till TFF från Höllvikens Gif 2002 och har spelat tre säsonger för klubben.

– Första året var ett läroår. Sedan gick det bra andra året i superettan och kanske behövdes det här året som ett läroår i allsvenskan. Nu blir det ju superettan igen men förhoppningsvis kanske det kan bli allsvenskan igen nästa år, säger Haynes vars kontrakt med AIK är tvåårigt.

Jonas Gustafsson

Fotboll Trelleborg Höllvikens Gif har kommit överens med TFF-försvararna Tobias Hansson, 18, och André Hansson, 19, om en övergång.
Fotboll Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons