Annons

Haynes räknar med en fortsättning i TFF

TFF är klart för allsvenskt kval. Där får laget sannolikt klara sig utan knäskadade mittfältaren Kristian Haynes. Sista matchen i klubben kan vara spelad, men han räknar med en framtid i klubben även nästa säsong.
Fotboll • Publicerad 29 oktober 2017 • Uppdaterad 30 oktober 2017
Att spela eller att inte spela är frågan för Kristian Haynes. Däremot lär han att fortsätta i TFF i någon roll även nästa säsong.
Att spela eller att inte spela är frågan för Kristian Haynes. Däremot lär han att fortsätta i TFF i någon roll även nästa säsong.Foto: Tomas Nyberg

Dalkurd gjorde jobbet, besegrade Gais och säkrade det allsvenska avancemanget på lördagen. Därmed släcktes det lilla teoretiska hopp som fanns för TFF om att nå andraplatsen.

– Förväntat, även om man aldrig kan veta något i den här serien. Tittar man på känslan över hela året har Dalkurd varit oerhört stabila, det känns som seriens bästa lag, säger Kristian Haynes, 36, spelare och assisterande tränare i TFF.

Annons

– Tråkigt att spänningen inte kunde leva i sista matchen, men det är skönt att veta nu att det blir kval. Det har varit mycket fokus på om och vem och olika scenarion som målats upp.

TFF spelar första kvalmatchen på hemmaplan torsdagen den 16 november och spelar returen på bortaplan söndagen den 19 november. Kristian Haynes räknar inte med något spel där.

– Inte egentligen, faktiskt. Det känns som att jag behöver mer tid. Ju mer tid jag är borta ju mer tid behöver jag för att komma tillbaka. Det känns alldeles för ovisst, säger Kristian Haynes, som ådrog sig en ledbandsskada i knäet för två veckor sedan och som nu ska börja jogga efter skadan.

Det treårskontrakt han skrev på när han kom tillbaka från Mjällby går ut efter säsongen. Diskussioner pågår om ett nytt, men rollen är oklar. Först och främst ska han bestämma sig för om han ska spela vidare eller inte.

– Utan att gå in på vad vi har diskuterat så ser jag nog mig själv i föreningen nästa år också.

– För mig känns det lite främmande att ha spelat sin sista match. Det hade varit annorlunda om man bestämt sig innan att det här var min sista säsong. Nu kom det här lite plötsligt.

Vad talar för TFF i ett allsvenskt kval?

– Jag vet inte, allt ställs på sin spets i två matcher. Vi har en positiv trend och vi har allt att vinna, det allsvenska laget har något att försvara. Jag tycker det finns mycket som talar för oss; vi faller inte igenom utan har en jämn och bra grund.

Vilket lag vill du möta?

– Det där är livsfarligt att säga någonting om. Jag funderar inte så mycket över det, jag har inte så bra koll ännu.

Annons

Sista omgången på lördag mellan TFF och Dalkurd kommer att avgöras utan dramatik. Eventuella varningsavstängningar kommer inte att följa med in i kvalet.

Det innebär inte att matchen helt saknar betydelse.

– Det blir en lång tid utan match om man väljer att vila spelare och man behöver ha en go känsla med sig in i kvalet. Vi får diskutera hur vi ska göra, säger Kristian Haynes.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons