Annons

Haynes opereras – borta två månader

TFF får klara sig utan Kristian Haynes i två månader. Mittfältaren ska operera en skadad menisk i knät.
Sport • Publicerad 22 maj 2012
Kristian Haynes.
Kristian Haynes.Foto: 

Krisen i TFF växer. Nu står det klart att Kristian Haynes missar spel de kommande månaderna.

Under våren har han spelat med en knäskada.

Annons

– Jag kände efter matchen senast att det inte går längre. Nu var det ett bra läge i och med att jag är avstängd på lördag, Assyriska-matchen flyttades och sen kommer det ett uppehåll i sommar, säger han till klubbens hemsida.

Det var efter matchen mot Öster i mitten av april som han kände av skadan.

– Jag har försökt spela men har hela tiden haft besvär. Jag har inte tränat ordentligt och har känt en stor frustration över hela grejen. Jag har inte kunnat göra mig själv rättvisa.

Skadan har påverkat hans insatser på planen.

– Jag tycker att jag började säsongen ganska bra, men sedan jag fick ont har jag inte varit bra. Mitt knä hämnar mig, det går långsammare och jag har inte kunnat springa lika mycket.

Att laget varit hårt skaderabbat hela säsongen har inverkat på beslutet att trotsa smärtan. Han har sett sig tvingad att spela.

– Funderingarna på operation har funnits där hela tiden men när laget blöder som det gör har jag fått spela. Det har ju inte funnits några alternativ, säger han till TFF:s hemsida.

Kristian Haynes tror på en comeback i slutet av juli. I så fall skulle han missa åtminstone de fem närmsta matcherna.

Dessutom tvingas TFF undvara Ibrahim Koroma i två av matcherna – Landskrona och Falkenberg. Koroma är då upptagen för landslagsspel med Sierra Leone.

Efter den senaste matchen, 2–2 mot Varberg, var 13 spelare på TFF:s skadelista och på tisdagens träning saknades Mattias Adelstam som var febersjuk.

Glädjande var dock att fem spelare på skadelistan var i full träning: Tobias Malm, Andreas Grahm, Jonathan Asp, Johan Nilsson Guiomar och Peter Abelsson.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons