Annons

Haynes är inte rädd

På lördag står en allsvensk plats på spel på Vångavallen då TFF tar emot Häcken i den sista omgången av superettan. För TFF:s stjärnforward Kristian Haynes, 23, är ödesmatchen den största hittills i karriären.
Sport • Publicerad 23 oktober 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Kristian Haynes, 23, har ett drömscenario för den avgörande matchen mot Häcken på lördag och det är att vännen Peter Abelsson blir matchhjälte. - Drömmen är att "Abel" avgör. Det skulle vara väldigt roligt för han är en person som själv kan glädjas åt andras framgång och därför vore det roligt om det blev han. Vi brukar skoja om hans vänsterfot, att den inte är så vass, men ibland så kommer han upp och nyper till med den och då smäller det ganska så bra så jag tror att han gör det med vänstern på lördag, säger han. Kristian Haynes har förmågan att ha en stark tro på sin egen individuella förmåga och samtidigt hylla sina lagkarater och ge dem en stor del av äran för sina tio mål och 15 assist hittills i år, siffror som gör att han vinner "poängligan" i TFF, för att tala hockeyspråk. På en halvtimme hinner han tala väl om i princip hela laget. När det sedan kommer till hans egna planer och förhoppningar för framtiden darrar han heller inte det minsta på manschetten. - Att spela i allsvenskan har alltid varit ett mål för mig. Sedan ska man väl inte sticka ut hakan men jag tror inte att jag skulle nöja mig med att vara en i mängden där heller, man vill ju att folk ska veta vem man är. Tränarna Ulf Larsson (som tränade Kristian i Höllviken) och Anders Grimberg tog över efter Alf Westerberg i mitten av förra säsongen och de har stor del i framgången, menar Kristian. - De tar fram det bästa i mig, säger det jag vill höra och sedan är det bara att köra. Jag har stor frihet. Samtidigt kunde jag ju inte begära att Alf Westerberg skulle ge mig den friheten när jag kom ny från division 2. Men ska Kristian Haynes och TFF ta steget upp i allsvenskan på lördag så krävs det att laget spelar bättre fotboll än man gjort under delar av de två senaste matcherna - mot Norrköping och Brommapojkarna - som resulterat i en poäng och sex insläppta mål. - Jag vet inte riktigt vad som hänt men vi har nog inte hållit i hop laget ordentligt. Vi har blivit för långa och för breda. Kristian Haynes tror inte att de skrala resultaten mot Norrköping och Brommapojkarna berott på att laget varit taget av stundens allvar och själv ser han fram emot lördagens match utan att känna någon som helst prestationsångest. - Jag tänker bara i de banorna att det här ska bli en underbar match och att det inte är många som får vara med om såna här matcher. Det känns bara positivt och jag är inte ett dugg orolig eller rädd för någonting. Hoppas bara att det kommer mycket folk så att det verkligen blir en fest i Trelleborg på lördag. Det här kommer att bli min största match hittills i karriären.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons