Annons

Hasse Backe utslagen men nöjd

FC Köpenhamn vann Nackas Minne i onsdags. I Indoor Challenge blev laget utslaget i gruppspelet. - Vi hade ett väldigt ungt lag på plats och tre spelare skadade sig i onsdags, säger FCK-tränaren Hasse Backe.
Sport • Publicerad 16 januari 2004

Han fick se sitt lag besegra Landskrona med 5-4 men sedan förlora gruppfinalen mot TFF, ett TFF som imponerat på Backe. - TFF har kommit fysiskt förberett till den här turneringen, det märks tydligt. Men Elfsborg har spelat bra och jag tror finalen blir helt öppen. - Jag är nöjd med turneringen. Det överraskande är att det blivit så mycket mål, det brukar det inte bli, särskilt inte på en handbollsplan som det här är. Positivt för publiken förstås som vill se många mål. Organisationen har också fungerat utmärkt. Kommer ni tillbaka nästa år? - Då måste nog arrangören välja en annan tidpunkt. Vi har precis börjat träna och det ändrar vi inte på nästa år. Nu har vi flera spelare borta på grund av landslagsuppdrag och det vore bättre att lägga turneringen första helgen i februari. Hasse Backe fick också frågan hur det blir med samarbetet mellan FCK och TFF som varit på tapeten sedan i våras. - Vi vill välja en klubb i södra Sverige, och det finns inga andra klubbar som är aktuella. Det finns där och flyter men i dagsläget finns inget konkret. Vi en stor trupp och många unga spelare som behöver speltid på så hög nivå som möjligt. Förhoppningsvis kan vi nå ett avtal som båda parter är nöjda med.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons