Annons

Haris Berisha klar för FC Trelleborg

När transferfönstret stängdes i går – gällande fria spelarövergångar mellan klubbarna – ja, då blev också ytterligare spelare klara för en ny klubb. Bland dessa finns Haris Berisha – från IFK till FC Trelleborg!
Sport • Publicerad 16 december 2009
En hel drös TFF:are har anslutit som nyförvärv i FC Trelleborg och här ses en kvintett inför tisdagens träningspass – som avslutade årets säsong. Från vänster: Marko Lukic, Haris Berisha, Christian Ahlström, Christoffer Nordgaard samt Viktor Andersson. Robin Olsson saknas på bilden, där tränaren Christian Lind ses bakom sina nya spelare.
En hel drös TFF:are har anslutit som nyförvärv i FC Trelleborg och här ses en kvintett inför tisdagens träningspass – som avslutade årets säsong. Från vänster: Marko Lukic, Haris Berisha, Christian Ahlström, Christoffer Nordgaard samt Viktor Andersson. Robin Olsson saknas på bilden, där tränaren Christian Lind ses bakom sina nya spelare.Foto: 

TRELLEBORG. – Jag har funderat länge men skrev på redan i helgen och det känns riktigt bra. Det känns som om man i FC Trelleborg gör en rejäl satsning och det känns rätt för min ambition, inleder Haris – som var med på FC Trelleborgs sista träningspass i år.

Är du nöjd med säsongen i IFK?

Annons

– Min insats var väl OK men jag kände ändå att jag kunde mycket bättre men det var något som låste sig. Jag trivdes fantastiskt bra och att jag byter har varken med tränaren eller med andra spelare att göra.

Jimmi Olsson, tränare i IFK, har ingen kommentar att ge – förutom denna:

– Jag har väl haft mina aningar men jag är inte nöjd med hur Haris har uppträtt mot mig och när jag har bett om ett besked.

FC Trelleborgs tränare, Christian Lind, är väldigt nöjd med Haris inträde i truppen men Christian är lika nöjd totalt sett, när det gäller nyförvärv.

– Jag har velat ha Haris i två år och det känns jättebra att ha honom här. Även i övrigt ser det väldigt bra ut och truppen är ju rejält breddad.

Bredden är så pass stor i föreningen inför 2010, att man anmält ett U21-lag för seriespel.

– Vi har i dag 22 spelare som är i åldern 17–21 år, förtydligar Christian Lind.

När nu silly season är över kan Christian Lind & Co i FC Trelleborg inte bara glädja sig åt Haris Berisha och Christian Ahlström med TFF-meriter utan det är ex-TFF:are på bred front som anslutit.

– Vi har fått Marko Lukic – som målvakt, Christoffer Nordgaard och Robin Olsson som backar samt Patrik Halili och Viktor Andersson som mittfältare. Viktor kommer från spel i moderklubben Vellinge i år men har – precis som alla de övriga TFF:arna – spelat i tipselitlaget. Till alla TFF:are ska ju Jörgen Håkansson klar sedan tidigare, från Skegrie, läggas, avrundar Christian resonemanget kring nyförvärven.

Christian Lind inleder tredje säsongen som tränare i föreningen och efter att ha kommit fyra och tvåa, säger han så här inför fortsättningen.

– När du frågade inför årets säsong sa jag ju att vi skulle komma bättre än året innan och nu säger jag likadant...

Björn Gustavsson
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons