Annons

Hårda tag att vänta i derby

Botten möter botten på Vångavallen idag i en match med två lag som letar efter formen. TFF har inte gjort mål på fyra matcher och har fem raka förluster.
Sport • Publicerad 19 juli 2004
Kristian Haynes siktar på seger. BILD: JEANETTE LARSSON
Kristian Haynes siktar på seger. BILD: JEANETTE LARSSONFoto: 

HIF som siktar mot Europa ligger sist i tabellen och har inte lyckats göra ett lag av de fina nyförvärven. Det kommer att osa av revanschlusta i Trelleborg i kväll. Under veckan som gått har TFF gnuggat anfallsspel på träningarna. Matchlika situationer har repeterats för att få laget mer tryggt i anfallsläge. - Vi måste hitta tillbaks till spelet vi hade i början av säsongen, säger anfallaren Kristian Haynes. TFF har gjort minst antal mål i årets allsvenska, sju stycken. Haynes har gjort ett mål. - Det är inte riktigt bra. Man bör göra fem-tio mål när det är första året. Men det tror jag fortfarande att jag når upp till. Och Haynes är full av tillförsikt inför kvällens drabbning: - Allting talar för oss. Nu har vi förlorat tillräckligt. HIF är väl i ungefär samma situation? - Men det är vår hemmaplan och vi måste börja ta poäng här. Även Ulf Larsson tror att ökenvandringen kan vara slut till matchen mot Helsingborg. - Det är god stämning i laget och vi har haft bra träningar. Det känns som om killarna kommer sälja sig väldigt dyrt mot HIF. Har du sett några målskyttar i laget? - Jag har sett tre, nej, fyra stycken. Men det gäller att vi får in bollen. Vi har haft bra chanser i de senaste matcherna utan att få in den och sen låser det sig. Se på AIK mot Göteborg nu i veckan. AIK har ingenting i första halvlek och sen sätter Ishizaki ett skott i krysset från 30 meter och så gör AIK tre mål. Och de går från sex till nio gjorda mål, det är något sånt vi hoppas på. En titt i målstatistiken skvallrar om att det är just framåt som Trelleborg fallerat så här långt. TFF har målskillnaden 7-13. Halmstad som leder har 26-13. Lika många insläppta men nästa fyra gånger mer mål framåt. Dagens motståndare Helsingborg på sista plats har gjort dubbelt så många som TFF. Vad är det som krävs för en seger ikväll? - En rejäl tändning, lugn med bollen och att våra anfallare har is i magen när chansen kommer, säger Uffe Larsson. Text: Markus Karlsson Satsningen på matchen understryks av att TFF på gårdagens träning inte ställde upp sin startelva som man brukar. Istället presenterades laguttagningen inne i Vångavallen. Larsson förklarar att de inte vill bjuda HIF på något. Några förändringar i truppen kan man dock konstatera. Dennis Melander är tillbaka och kan gå rakt in i laget. Särskilt som Mike Owuso fattas efter en stämpling på foten under en träning i veckan. Dessutom återvänder Mats Lilienberg och Ivica Skiljo som anfallare på Stephen Ademolus bekostnad. Ulf Larsson kommenterar: - Vi ser brister i Stephens spel. Han kommer direkt från collegefotboll och har en del att lära. Men det är inget snack om att han är en förstärkning i vår trupp. En annan återvändare är mittfältaren Erik Fischbein. HIF förstärks av att ledarfiguren Jesper Jansson är tillbaka - en väldigt viktig spelare för laget.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons