Annons

Hård anfallskonkurrens kan skapa problem i TFF

TFF har sex anfallare och är på väg att skaffa in en sjunde. Conny Karlsson anser att det kan bli ett problem. "De kan få svårt att motivera sig", säger TFF-tränaren.
Sport • Publicerad 30 januari 2006

Sex anfallare står under kontrakt, ändå är TFF i färd med att ytterligare förstärka på forwardssidan.

TFF har erbjudit Magnus Arvidsson kontrakt och nappar han blir han klar till sommaren.

Annons

– Vi hoppas naturligtvis att han väljer oss. Men vi vet vilken klubb som är med i den här kampen och förstår att det kan bli svårt för oss, säger TFF:s vice ordförande Stefan Nilsson.

– Men vi vet också att det kommer att bli kostsamt för den konkurrerande klubben.

I klartext: TFF har, med Vångavallen Invest i ryggen, erbjudit proffsanfallaren ett saftigt anbud. Trots alla anfallare som redan finns i truppen och förhoppningarna om att knyta till sig Arvidsson, söker TFF ytterligare förstärkningar.

– Vi vet att det kan dröja innan vi får besked och vi kan inte vänta hur länge som helst. Därför kan vi komma att testa en anfallare mot BK Frem om två veckor, säger Stefan Nilsson.

I truppen finns två spelare som klargjort att de gärna spelat på annat håll.

– Det var nära med Mabi, men klubben drog sig ur för att det blev för mycket pengar inblandat, säger Alban Jusufi.

Patrik Redo har sökt lyckan i Italien.

– Vi får se vad som händer. Jag har kontrakt till november och ska försöka spela så bra som möjligt i TFF. Sedan får vi se vad som händer, det kanske finns klubbar som håller uppsikt på vad jag gör, säger Patrik lite kryptiskt.

Conny Karlsson tycker inte att situationen är riktigt idealisk. – Jag har haft samtal med Alban och sagt att han riskerar att bli både femte, sjätte och sjunde forward. Han behöver en klubb för att få mer speltid.

– Patrik räknar vi med nu när transferfönstret är på väg att stänga (tiden för internationella övergångar går ut på tisdag). Han konkurrerar med de anfallare vi har. Det är mer Alban som kan hamna i ett hopplöst läge, säger Conny Karlsson.

Annons

I helgens turnering i Växjö svarade Alban Jusufi för två fina mål mot Mjällby medan Patrik Redo och övriga anfallare blev mållösa.

Det förändrar inte situationen, enligt Conny Karlsson.

– Vi kan få problem med för många spelare som slåss om samma position. Det kan vara svårt att motivera sig. Det finns ett scenario där vi har samtliga anfallare friska. Då kan en del inte ens få spela i B-laget.

Från TFF:s sida är man positiv till att eventuellt låna ut spelare, exempelvis Alban Jusufi.

– Vi är måna om att Alban ska få en vettig fotbollsmiljö, säger Conny Karlsson.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons