Annons

Här fixar Fakhro en poäng för "nya" Pelister

MF Pelister rensade ut åtta spelare från truppen inför mötet mot FC Trelleborg och fick överraskande en poäng med sig från derbyt. Matchen slutade 1–1 (0–0).
Fotboll • Publicerad 22 juni 2017
Pelisters Mounir Fakhro skickar in 1–1-bollen i den 67:e minuten. Foto: Christer Cederlund
Pelisters Mounir Fakhro skickar in 1–1-bollen i den 67:e minuten. Foto: Christer Cederlund

En seger och en oavgjord på tolv omgångar och allt annat än harmoni i MF Pelisters trupp.

Men inför derbyt på Ymorvallen stod laget inför något av en nystart.

Annons

– Vi har jäkla bra gäng kvar nu. Vi har spikat en trupp, det kan möjligtvis komma till ett par spelare, men vi har tyvärr fått ta bort några spelare för att få en positiv anda i laget. Vi har haft problem med moralen. Inte mindre än åtta spelare är inte kvar i truppen jämfört med förra veckan, berättade MF Pelisters tränare Goran Popovski efter 1–1-matchen.

Kan du utveckla vad som låg bakom att de åtta spelarna fick lämna klubben?

– Moralen, viljan att spela fotboll med och utan boll, vill man bara spela fotboll med boll har man fel. Man måste visa respekt för varandra, att man gör jobbet för laget och inte bara för sig själv. Det har varit infekterat redan från början. Om vi låg under gav vissa spelare upp och om två spelare ger upp så funkar det inte, det blir 20 procents mindre arbetskraft.

Popovski är efter omändringarna i truppen optimist inför hösten trots att Pelister endast tagit fem poäng hittills och är djupt indraget i nedflyttningsstriden.

– Jag är positiv till den här gruppen vi har kvar och med eventuellt två, tre nya så kommer vi faktiskt att plocka många poäng. Vi behöver inte jaga poäng i varje match som att det är på liv eller död. Vi kommer att ha några vinster under hösten. Om vi hade börjat om serien nu, så hade vi hamnat som mittenlag, men tyvärr är vi för långt efter så vi kommer att hamna på kvalplats, sa Popovski.

Pelister har sommaruppehåll till den 5 augusti, men juli kommer inte att bli någon semester för laget som är i stort behov av gundträning.

– Vi ska komma väl förberedda. Vi kan inte börja träna i september utan vi ska börja träna nu, i augusti ska vi vara klara.

FC Trelleborg var klar favorit inför derbyt, men styrkeförhållandena förändrades när FCT:s Robin Olsson utvisades efter en förseelse mot Fisnik Shala efter cirka 20 minuters spel.

– Innan matchen hade jag tagit en poäng, men efter matchen, i och med att de hade en utvisad, är jag inte nöjd med en poäng förstås, sa Goran Popovski.

FCT tog ledningen sju minuter in på den andra halvleken genom mittbacken Andreas Hansson, som stötte in 1–0 efter en frispark från Casper Malmgren. 1–1 sköt Mounir Fakhro en kvart senare.

Annons

– 1–1 kändes helt ologiskt för oss. Det kom som en skänk från ovan när vi tappade markeringen, sa FCT-tränaren Peter Nilsson, vars lag försökte gå på offensiven trots en man mindre:

– Vi fortsatte att tro på det och var det klart bättre laget i första halvlek. Vi skulle gjort minst två i första halvlek, även om de också hade chanser. Under den andra delen av andra halvlek började det synas att vi varit en man mindre så pass länge. Det var trötta skallar och vi slarvade i passningarna.

Mounir Fakhro hade det bästa läget att avgöra matchen bara fem minuter efter kvitteringen, men Dennis Petersson räddade.

– Jag har haft problem med en baksida och inte tränat på en, två månader, så känslan sitter inte där riktigt, men det kommer efter sommaruppehållet, sa Mounir Fakhro.

Förutom utvisningen på Robin Olsson drabbades även backlinjen av två skador. Både Dennis Olsson och Timmie Persson tvingades utgå under den andra halvleken.

– Det var tunga pjäser vi blev av med, men ändå stod vi upp bra. Vi var absolut värda minst oavgjort, men med tanke på hur matchen blev så kände väl ganska okej, sa Peter Nilsson.

Andreas Hansson höll sig framme för FCT efter en frispark och gjorde 1–0. Foto: Christer Cederlund
Andreas Hansson höll sig framme för FCT efter en frispark och gjorde 1–0. Foto: Christer Cederlund
Fotboll, division 4 sydvästra

FC Trelleborg–MF Pelister 1–1 (0–0)

T: Andreas Hansson. P: Mounir Fakhro.

Christer CederlundSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons