Annons

Här är IFK:s framtid

De brukar köra över allt som kommer i deras väg. I helgen är det spel på hemmaplan i Ica-cupens steg 3 som gäller och IFK:s P90-lag har då chansen att ta ännu ett kliv mot SM-titeln.
Sport • Publicerad 18 december 2004
IFK:s P90 på sista träningen innan helgens Ica-cupspel på Fågelbäcksskolan. Bild: Claes Nyberg
IFK:s P90 på sista träningen innan helgens Ica-cupspel på Fågelbäcksskolan. Bild: Claes NybergFoto: 

Ica-cupen är detsamma som SM för pojkar födda 1990 och för IFK:s framgångsrika P90-lag är det första gången möjligheten ges att mäta krafterna med de bästa i Sverige.

Men då gäller det att laget överlever helgens steg 3-spel på Fågelbäcksskolan. Gör man det är man vidare till steg 4, som avgörs i januari, och därefter föjler slutspel i mars om allt går som det ska.

Annons

Att laget ska falla bort redan i helgen "finns inte".

– Vi tillhör Sveriges bästa lag i åldersgruppen. Men man vet ju aldrig säkert, säger tränaren Lars Mårtensson.

I höstens seriespel har det blivit sju vinster på sju matcher, oftast med riktigt stora siffror, eller vad sägs om 44–14 mot Gubbarna/Wargo. Det är bara Lugi som lyckats bjuda lite motstånd och mötet lagen emellan i Lund slutade med IFK-vinst 24–21. Efter vinsten i höstserien väntar en ny serie efter jul där de fyra bästa från klass 1A (IFK, Lugi, H43 och Stavsten) bildar ny serie tillsammans med de fyra bästa från klass 1B (Lugi 2, Lågan, IFK Kristianstad och Hässleholm).

Vad är det som gör er så bra?

– Vi har bra kondis, tränar mycket och många har spelat länge, säger vänstersexan Sebastian Carlsson.

Lars Mårtensson:

– Det finns en stor bollbegåvning i laget. De är fysiskt bra tränade, vi kör mycket hård konditionsträning, och de har spelat mycket tillsammans. Den sociala biten funkar bra, många umgås på fritiden och det har blivit ett sammansvetsat lag. Sedan hoppas jag ju att vi tränare har skött vår bit.

Försvarsspelet är fruktat.

– Vi kan spela olika sorters försvar och det är inte många lag i den åldersgruppen som klarar det. 6–0, framför allt 5–1, men även 3–3 och mot lag som aldrig mött ett sådant försvar brukar det kunna rinna iväg, säger Lars Mårtensson som menar att det inte minst offensivt finns mer att ta ut.

– Vi har inte ens börjat träna kombinationsspel ännu. Men de hittar ju varandra bra ändå.

Annons

Skador och sjukdomar stör IFK inför helgens matcher – Johan Odell, Andy Nilsson och Martin Morän är osäkert startande – men normalt ska inte gruppmotståndarna Särökometerna (lördag kl. 13), Bankeryd (lördag kl. 16.45) Westermalm (söndag kl. 11.15) och Växjö (söndag kl. 15) kunna ställa till bekymmer.

Två av de fem lagen i gruppen går vidare men gruppvinst kan ge lättare lottning framöver.

Sebastian Carlsson är optimistisk inför fortsättningen på Ica-cupen/SM.

– Får vi inga skador tror jag att vi kan gå ända till final.

Jonas Gustafsson

handboll Trelleborg
handboll Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons