Här är gänget som bildade ett eget lag

På rasterna fick de inte spela fotboll med killarna. Då bildade tjejgänget ett eget lag. "Sen blev killarna förvånade", säger Malou Bull.
Sport • Publicerad 3 mars 2005
Tjejerna som såg till att Ymor har ungdomsverksamhet – och det är bara flicklag! Malou Bull 13 år, Amanda Nilsson 13, Malin Jönsson 13, Frida Nordqvist 13 och Sawen Khakdost 14. @08 Bildbyline:BILD: Tomas Nyberg
Tjejerna som såg till att Ymor har ungdomsverksamhet – och det är bara flicklag! Malou Bull 13 år, Amanda Nilsson 13, Malin Jönsson 13, Frida Nordqvist 13 och Sawen Khakdost 14. @08 Bildbyline:BILD: Tomas NybergFoto: 

Fram till augusti hade BK Ymor ingen ungdomsverksamhet. Nu har man och det tack vare gänget som ville spela fotboll nära sin hemmiljö och dessutom ville de ta för sig på skolan. – Vi fick aldrig vara med när killarna spelade, berättar Malou Bull. – Sen blev killarna förvånade! För tjejerna, som stöttades av sin lärare Petra Brorsson, ville verkligen spela fotboll. Då två i gänget har pappor som sitter i BK Ymors styrelse hörde de sig för om inte klubben på hemmaplan kunde starta ett lag. – Det var tur att vi var två som kunde dra i gång det här, säger Thomas Nilsson. Tillsammans med Reiner Bull undersökte Thomas Nilsson möjligheterna till träning. Vissa tider kunde användas och plötsligt var verksamheten i full gång när spelarna flockades på fotbollsplanen. – Vi sa till några kompisar som sedan sa till sina kompisar, berättar Frida Nordqvist om hur det hela gick till. Ymors flicklag spelade några träningsmatcher under hösten. Till den här säsongen har verksamheten utökats med fyra lag i seriespel. – Det verkar finnas sug för fotboll bland tjejer. De allra flesta som vi haft på träning stannar, bara någon enstaka har inte kommit tillbaka, säger Thomas Nilsson. Fram till i dag har Ymor över 50 aktiva tjejer och även om det är lite tunt bland de allra yngsta så är det fullt med folk på träningarna. För någon månad sedan bar det av till första tävlingen, Tornspelen i Lund med F90-laget. Två 1–3-förluster och en 2–0-seger blev facit. – Klart över förväntan. Vi befarade att vi skulle förlora samtliga matcher, säger Thomas Nilsson. Tjejerna själva trivs i Ymor. – Vi umgås och sparkar boll, säger Frida Nordqvist och utvecklar: – Under övningarna kan vi samtidigt prata med varandra. Några av dem spelade fotboll innan men tyckte det var långt till IFK:s och Gislövs träningsplaner. Men alla hade inte erfarenhet av fotbollsträning. En av dem är Amanda Nilsson som liksom sina kompisar är med på lördagsförmiddagens internmatch. – Hade jag inte varit här hade jag sovit, typ. Martin Falkenby

Fotboll TRELLEBORG
Fotboll TREL LE BORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.