Hanson vidare efter dramatik

Även den andra British Open-rundan slutade på par för Peter Hanson och det betyder att han får spela vidare i golfklassikern. Trots det var Söderslättsgolfaren aningen besviken. "Jag borde ha varit fem, sex under (par)", säger han.
Sport • Publicerad 16 juli 2005

Det är stort att klara cutten i British Open, riktigt stort. Men faktum är att Peter Hanson ett tag var på väg mot något ännu större. Som bäst var han nere på två under par men fick till slut samma resultat som i torsdags, det vill säga par.

– Jag spelade fantastiskt bra i dag. Första nio hade jag korta birdieputtar på nästan alla hål. Tyvärr puttade jag katastrofalt, säger han om gårdagens första nio hål som han avslutade på ett under efter birdie på femman (par 5).

Andra nio bjöds det på stor dramatik från Hansons sida. Efter en bogey på elvan tog han sig via birdies på hål 12 och 14 ner på två under.

Det var då det började på allvar.

– På 16 (par 4) slog jag tyvärr andraslaget långt, chippade in men missade putten så det blev en bogey och sedan på 17 (par 4) slog jag järnåttan över green och hamnade på vägen och det är ju inte så bra så det blev en dubbel där, berättar han. Som läget var då krävdes birdie på sista för att klara cutten " och det var precis vad Peter Hanson gjorde!

Dramatiken var han dock ovetande om.

– Jag hade inte så bra koll faktiskt. Jag tyckte att jag hade spelat så pass bra så jag tänkte inte i de banorna, att jag inte skulle klara cutten. Jag borde ha varit fem, sex under så bra som jag spelade i dag och då hade jag varit topp-tio, så jag var mest besviken när jag gick av sista, säger han.

Det visade sig sedan att ett över par också hade räckt för att få spela vidare.

Några timmar efter rundan var det i alla fall en Peter Hanson full av tillförsikt som såg fram emot helgens två avslutande rundor.

– Jag spelade mycket bättre i dag än i går men det gäller att få i puttarna också. Jag missade fyra puttar under en meter under första nio i dag. Det gäller att ta de chanser man får.

– Om jag fortsätter på samma nivå som i dag kan jag gå åtta under, två rundor på fyra under, och i så fall är det väldigt, väldigt bra. Men det är svårt att säga, börjar det blåsa är det plötsligt jättebra att gå på par.

Jonas Gustafsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.