Annons

Hanson valde spel i Sydafrika framför ledigheten hemma

Egentligen skulle han varit ledig hela december. Men Peter Hanson valde jobbet. "Jag försöker ta chansen, jag har inget att förlora", säger Peter som jagar en topplacering i South African Open.
Sport • Publicerad 18 december 2008
Peter Hanson. Arkivbild: Tomas Nyberg
Peter Hanson. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Kontrasten är total. Efter tre veckor hemma i Stora Slågarp, i regn och vintergrå kyla, är Peter i Sydafrika, i sol och runt 35-gradig värme. Det är där han i dagarna fyra jagar en placering som ska föra honom från plats 54 på världsrankingen till en plats bland de 50 bästa.

- Jag har inte kollat upp vad för placering som krävs. Jag siktar på att spela så bra jag kan så får vi se vad det räcker till, berättar Peter efter ankomsten inför årets sista tävling.

Annons

- Det kan bli så att jag spelar aggressivt till helgen, men till en början ska jag spela som jag brukar i och med att jag inte riktigt är i gång. Tre veckors ledighet skulle ha varit mer. Men Peter föll ur 50-bästalistan sedan "fel" spelare nått bra resultat i ett par tävlingar i november.

Peter Hanson behöver ta sig tillbaka bland de 50 igen innan årsskiftet, för att vara säker på att få spela Masters på Augusta till våren, den enda major som han ännu inte deltagit i.

- Jag har inte tränat så mycket, i stället har jag försökt hålla ledigt för att ladda batterierna till nästa säsong. Det är en liten chansning, men jag tycker ändå att det kändes hyggligt första inspelningsdagen.

Spelplatsen är Pearl Valley och många hemmaspelare finns bland förhandsfavoriterna. Trevor Immelman, Retief Goosen, Rory Sabbatini och Ernie Els är Sydafrikas namnstarkaste kort. De utmanas av engelsmännen Lee Westwood och Justin Rose. Även formstarke Henrik Stenson ställer upp.

En tuff uppgift väntarPeter Hanson.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons