Annons

Hanson på femte plats i Hamburg

Peter Hanson slutade som femma och bäste svensk tillsammans med Alexander Norén på Europatourtävlingen i Hamburg. "Det gick hyfsat", säger Hanson.
Sport • Publicerad 30 juli 2007

Den 29-årige Trelleborgsgolfaren gjorde en god sistarunda i The Deutsche Bank Players' Championship of Europe på Gut Kaden-banan i Hamburg under söndagen.

Han gick de arton hålen på 68 slag, fyra under par, och gjorde fyra birdies och en eagle. Totalt slutade han på 275 slag, 13 under par. Han hamnade därmed sex slag bakom vinnaren Andres Romero. – Jag spelade rätt bra i dag (läs i går) Framförallt de första nio hålen kom jag igång ordentligt, säger Peter Hanson, som hade 31 slag halvvägs igenom söndagens tävlande.

Annons

Det var resultatet från den sista halvan av rundan som förhindrade en bättre placering för Hanson. Där gjorde han nämligen två bogeys.

– Det hade varit skönt att få sätta några puttar till i slutet, men bolluslingen ville inte i, säger Hanson. Det var i synnerhet det sista hålet, ett par fyra-hål, som ställde till det för Hanson. Han hamnade där i en fairwaybunker och hade svårigheter med att ta sig upp, vilket ledde till att han gick hålet på fem slag.

– Jag var bara en järnfemma från green, men hamnade i ett klackmärke i bunkern. Någon hade gått i sanden utan att kratta efter sig. Trist när sådant händer på en så här stor tävling, säger Hanson till TA-sporten.

Vädret var också dåligt i Hamburg under tävlingen. Men Peter Hanson tror inte att det kan ha inverkat på hans resultat.

– Regnet påverkade inte mitt spel nämnvärt. Men det är ju trist för publiken.

Hanson är ändå nöjd med sin sammanlagda insats i Europatourtävlingen.

– Jag gick på 68 slag i lördags och 68 slag i dag (läs: i går). Det är ett hyfsat resultat – man kan inte klaga. Det viktigaste för mig var att klättra på världsrankingen.

Femteplatsen innebär omkring 950 000 kronor i prispengar för Peter Hanson.

Det innebär också att han säkrar sin plats i årets sista majortävling, US PGA, som börjar nästa torsdag.

Christian Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons