Annons

Hanson i sitt livs form

Förra veckan tog han sitt livs första Europatourseger. På fredagen visade Söderslättsgolfaren Peter Hanson återigen att han är i storform. Han delar ledningen i Peking efter två rundor.
Sport • Publicerad 23 april 2005
Peter Hanson går från klarhet till klarhet. Segern i Spanien förra veckan följdes upp med två inledande kanonrundor i Peking. Arkivbild: PRB
Peter Hanson går från klarhet till klarhet. Segern i Spanien förra veckan följdes upp med två inledande kanonrundor i Peking. Arkivbild: PRBFoto: 

Peter Hanson vann Europatourtävlingen i Spanien förra helgen, men valde att inte njuta så länge av den segerns sötma. Ett bra val verkar det som.

Efter två spelade rundor i Peking är han nu med 135 slag nio under par och delar ledningen i tävlingen med några riktiga toppnamn: US Open-mästaren och världsfemman Retief Goosen, Sydafrika, världstian Adam Scott, Australien, och Michael Campbell, Nya Zeeland.

Annons

– Mitt spel känns väldigt bra för närvarande. Jag träffar bollen bra och försöker fokusera på den här tävlingen och inte vad jag lyckades med i Spanien, sa Peter.

Det var alltså i Spanien han tog sin första seger efter särspel mot Peter Gustafsson. I tävlingen i Peking är Stora Slågarpsbon nu på god väg mot en ny framgång. Alla spelarna i startfältet hann dock inte klart sin andra runda på fredagen på grund av kraftiga vindar.

För Hanson blev det också en lång fredag eftersom han var först tvingad att spela klart sin första rond innan återigen fick gå ut på banan utanför Peking. Adam Scott slog till med en 63-runda " banrekord " trots att klockan ringde innan tuppen gol.

– Jag fick gå upp otroligt tidigt, 4.30, så nu ska jag gå direkt och lägga mig, sa australiensaren.

Bland de övriga svenskarna på plats har bara Henrik Stenson lyckats ta sig under par, men han har ännu inte spelat sin andra runda.

Tävlingen med 2,3 miljoner dollar i prispengar är ett samarrangemang mellan den europeiska, asiatiska och australiska golftouren och har flyttats runt i Asien. (TA-TT)

Golf Peking
Golf Peking
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons