Annons

Hanson har planen klar inför debuten

TA-sporten talade med Peter Hanson (bilden) på väg från St Andrews hem till huset där han och bland andra Henrik Stenson bor. Sista kvällen innan den stora tävlingen verkade Hanson lugn och inte särskilt optimistisk.
Sport • Publicerad 14 juli 2005

– Man märker att det börjar närma sig. Det är som att luften laddas med en spänning, det är häftigt.

I dag börjar Hanson sin första British Open, och han har fått en riktigt tidig starttid: 07.25. I veckan har han gått banan två och en halv gång. I går nöjde han sig med nio hål. Han berättar att banan är jättebra.

Annons

I Skottland har det varit samma fina väder som här hemma. Hanson säger att om vädret håller i sig kommer det att bli väldigt låga scorer " 15-20 under par för vinnaren.

Vet du hur du ska spela nu?

– Absolut, jag har en väldigt bra plan för hur jag ska spela.

Och hur känns formen?

– Det känns rätt så hyfsat.

Liksom många andra nämner Peter Hanson Tiger Woods som en favorit till slutsegern. St Andrews har alltid varit en bra bana för de som slår långt och där ligger amerikanen bra till.

I går kväll skulle Hanson bara ta det lugnt och ladda. De har med sig en egen kock och skulle äta nåt gott.

Vad blir det sista du tänker innan du somnar?

– Det blir nog som normalt. Men det ska bli häftigt att spela i morgon.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons