Annons

Hanson: "Efter Oakmont är det skönt komma hit"

Peter Hanson är tillbaka i vardagen igen efter äventyret i US Open. Nej, han är inte i hemmet i Stora Slågarp utan tillbaka på Europatouren.
Sport • Publicerad 22 juni 2007

Peter Hanson inledde första dagens spel av BMW International Open i München med att gå fyra slag under par. 68-rundan räckte till elfte plats i tävlingen och han är tre slag från ledningen.

– Det kändes stabilt i dag. Jag hade många bra chanser och det kunde ha blivit några slag bättre, säger Peter efter sex birdies och två bogeys.

Annons

I US Open, på extremt krävande Oakmont GC, svarade Peter Hanson för fem birdies – men det var efter fyra dagars spel.

– Efter Oakmont är det skönt att komma hit. Det är en enorm skillnad på banor. Det positiva med det är att man känner sig ganska säker. Det negativa är att man kan bli lite väl övermodig. Jag drog en boll i vattnet från tee, trots att det fanns mycket utrymme vid sidan om. Det är lätt att bli för aggressiv.

Direkt efter 30:e-platsen i US Open i söndags flög Peter Hanson till München. Trots den mentala belastning han utsattes för under major-tävlingen tycker han inte att det varit svårt att släppa den utmaningen.

– Jag har försökt att ta det lite lugnare och har inte tränat så mycket under de här dagarna. Det gäller att spara energi så att jag inte är örntrött i helgen. Peter Hanson har skaffat sig ett bra utgångsläge i tävlingen som de senaste åren haft idel stora golfare som segrare. Henrik Stenson, David Howell, Miguel Angel Jiménez och Thomas Björn har vunnit de fyra senaste åren på Eichenried.

– Det krävs att man går många slag under par och spelare som Stensson och John Daly är ju långtslående killar. Arrangören har alltid bjudit in många stora namn och då är det stor chans att någon av dem vinner.

Raphaël Jacquelin, Frankrike, och José Felipe Lima, Portugal, leder på 65 slag. Bäste svensk är Niclas Fasth på 67 slag och han delar sjätteplatsen med bland andra Ernie Els, Sydafrika.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons