Annons

Hanson bra med i Shanghai

Peter Hanson fortsätter att prestera stabil golf i Kina. Med 70 slag på fredagen är han fem under par och har hopp om avancemang under helgen.
Sport • Publicerad 11 november 2005

Flera av golfens stora stjärnor spelar i helgen i Shanghai där Europatouren 2006 tjuvstartar. Tiger Woods, Vijay Singh och Colin Montgomerie är alla med i den penningstinna tävlingen – omkring 40 miljoner kronor i total prissumma varav knappt 7 miljoner till segraren.

Peter Hanson, Stora Slågarp, är efter två dagar bäste svensk på fem under par efter rundor på 69 och 70 slag.

Annons

– Det här känns himla stabilt, det ska kunna lossna när som helst, säger Peter.

Ett slag i vattnet redan på hål två innebar ett onödigt tapp gentemot par på fredagen. En treputt störde också.

Men fem birdies innebar att Peter avancerade något och förhoppningen är att han ska fortsätta den vägen i helgen.

– Jag är sju slag efter och det är lite för mycket för att blanda sig i segerstriden. Men kan jag undvika missarna och gå två varv på fem under par så kan jag nå topp-tio eller top-fem.

Det skulle innebära en kanonstart på årets tour för Söderslättsgolfaren, som slutade 23:a på rankingen 2005.

I Shanghai leder britterna Nick Dougherty och David Howell på tolv slag under par, två slag bättre än Tiger Woods som är delad trea.

– Startfältet är jättebra, det är verkligen exklusivt och häftigt att spela här, säger Peter Hanson som med sin 19:e plats är före spelare som Padraig Harrington, Paul McGinley och Montgomerie.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons