Annons

Hansen får spela igen

Alexander Hansens dopningsavstängning är upphävd.
Sport • Publicerad 20 februari 2007
Alexander Hansen får spela handboll igen. I går upphävde riksidrottsnämnden handbollförbundets 16 månader långa avstängning.
Alexander Hansen får spela handboll igen. I går upphävde riksidrottsnämnden handbollförbundets 16 månader långa avstängning.Foto: 

Det sensationella beslutet fattade den högsta instansen inom svensk idrott, Riksidrottsnämnden, som på måndagskvällen behandlade Alexander Hansens överklagan av det 16 månader långa dopningsstraffet.

Det var vid 17.30-tiden i går som Alexander Hansen (bilden) blev uppringd av Henrik Winman, sekreterare i Riksidrottsnämnden (RIN).

Annons

Winman meddelade att en enig nämnd beslutat att med omedelbar verkan häva handbollsförbundets dom. Vilket innebär att Alexander är fri att spela handboll igen.

– Självklart är jag glad, men det känns också konstigt. Det här kan öppna dörrarna för mig, säger Alexander till Allehanda.

Nu vågar den landslags-meriterade IFK Ystad-spelaren dock inte jubla alltför mycket. Han är nämligen osäker på om ärendet är ordentligt prövat i sak eller om RIN gett handbollsförbundet bakläxa för sitt sätt att sköta ärendet.

Vilket i så fall innebär att handbollsförbundet får göra om handläggningen och låta Alexander Hansen komma till tals på ett helt annat sätt än vid första tillfället.

Alexander erbjöds exempelvis inte att sitta med vid den muntliga förhandling som ledde fram till det 16 månader långa dopningsstraffet.

– Men det jag hoppas är att ärendet verkligen prövades i sak och att Riksidrottsnämnden tog fasta på min skrivelse. Nästan hela min överklagan handlade om de sakfel som förbundet gjorde när de betraktade träningsturneringen i Karlskrona som en tävling. Detta trots att turneringen inte hade någon sanktion, säger Alexander.

– Riksidrottsnämnden ska skicka papper till mig den här veckan och då klarnar väl beslutet till varför avstängningen är upphävd.

Hur känns det att kunna gå till sporthallen och träna handboll igen?

– Nästan lite overkligt. Jag hade bestämt mig för att lägga av och satsa på andra saker i livet. Det här öppnar dörrar för mig.

Ska du spela handboll nu?

Annons

– Jag tror inte att jag är i fas att spela handboll just nu. Det här måste sjunka in först, jag får ta en sak i taget.

Jan Ohlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons