Annons

Hansen ännu en stjärna i gänget

Alexander Hansen är den senaste i raden av stjärnspelare i Stavsten.
– Jag trodde inte vi skulle få så starka spelare, säger tränaren Jimmy Nordström.
Sport • Publicerad 15 oktober 2010
Foto: Claes Nyberg

I slutet av maj bestod Stavstens A-lag av juniorer där två av dem hade allsvensk rutin. Då lovade Eje Wilör att laget skulle förstärkas med spelare så att laget skulle bli bättre än i fjor.

Idag förfogar Jimmy Nordström och kollegan Martin Håård över ett allsvenskt stjärngäng.

Annons

– Ja det är ett stjärnlag. Individuellt har vi bra spelare och laget är bra på pappret. Men med den träningsdos vi har är det svårt att vinna serien eller ens att ta sig till kvalserien, säger Jimmy Nordström.

Tre pass i veckan är dock vad som lockat spelare med karriärer på dalande till klubben.

– Vi får se nästa år om vi kan utöka antalet pass. Den här säsongen ändrar vi inget, säger Nordström vars lag inlett med tre segrar och en förlust.

– De äldsta kommer säkert tagga ytterligare när vi möter de bästa lagen i serien som IFK Ystad och Tumba. Där har vi en nivå till. Vi kommer göra riktigt bra matcher när allt stämmer, men vi kommer också göra mindra bra insatser.

Hur ser du på Alexander Hansens ankomst?

– En Alexander Hansen som är tränad och i form går in i vilket allsvenskt lag som helst. Han har tekniken, rutinen och blicken för spelet. Det är ett getingbo på vänster-sexpositionen nu med både Fredrik Zander och Michael Nilsson som konkurrenter.

Du är inte rädd att det ska bli skandaler med tanke på Alexander Hansens bakgrund?

– Nej, inte alls. Han har betalt sin skuld, säger Jimmy Nordström.

Inte heller Eje Wilör ser någon oro i nyförvärvets historik.

– Vi tittar framåt. Alexander har sonat sitt brott, säger ordföranden som minns Alexander Hansen när han var som hetast.

– Då var han en av de bästa i landet på positionen. En stor vänstersexa vilket gör honom duktig i försvaret och framåt har han ett väldigt stort register som avslutare och straffskytt. Han har en magisk handled.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons