Annons

Handbollsstjärna fast i dopningskontroll

En välmeriterad svensk handbollsstjärna har åkt fast i en dopningskontroll. Han hade spår av kokain i blodet.
– Spelaren är avstängd under utredning, skriver Svenska handbollsligan på sin hemsida.
Stockholm • Publicerad 12 maj 2019

Nyheten avslöjades av TV4 Sporten och bekräftades sedan av Svenska handbollsligan. Handbollstjärnan har spelat i flera svenska elitlag och varit proffs utomlands. På meritlistan finns också en lång rad landskamper.

Det var i mars i år som spelaren lämnade ett positivt dopningsprov. Hans klubblag har stängt av honom under utredningen.

Annons

Handbollsligan berättar att spelaren nu ska yttra sig till Riksidrottsförbundets dopningskommission och ge besked om han vill att B-provet ska analyseras. Kommissionen avgör sedan om fallet ska lämnas över till dopningsnämnden, som är första dömande instans.

– Detta är inget jag kan kommentera i dagsläget, för jag är under utredning. Jag står för det jag har gjort men det är inget jag kan kommentera nu, säger spelaren till tidningen Kvällsposten och hänvisar till den pågående utredningen.

Handbollförbundet och Handbollsligan har gjort ett gemensamt uttalande efter avslöjandet:

– Vi har tillsammans med Riksidrottsförbundet tydliga riktlinjer gällande antidoping och tar tydligt avstånd från allt användande av dopingklassade medel och substanser. Vi fördömer användandet och samarbetar med RF i utredningen, säger Svenska Handbollförbundets generalsekreterare Robert Wedberg och Svensk Elithandbolls vd Peter Gentzel.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons