Annons

Handbollsspelare stängs av

Inget landslagsspel för resten av året. Det blev straffet för de tre handbollsspelarna som drack sprit och förstörde ett hotellrum under en landslagssamling i juli. – Man får stå sitt kast, säger Sebastian Seifert.
Sport • Publicerad 18 augusti 2008
Oscar Carlén stängs av från landslaget året ut. Bild: Scanpix
Oscar Carlén stängs av från landslaget året ut. Bild: ScanpixFoto: 

Oscar Carlén, Fredrik Petersen och Sebastian Seifert stängs av från landslaget året ut. Spelarna kommer inte att tas ut till landslagssamlingar och landskamper, enligt ett beslut från handbollsförbundets styrelse på måndagen.

- Det var väntat att vi skulle få ett straff. Nu ska jag försöka lägga det här bakom mig och koncentrera mig på min försäsong (i danska Kolding), säger Seifert till TT.

Annons

I och med beslutet missar trion fyra EM-kvalmatcher i höst.

- Det ska vara kännbart att bryta mot landslagets regler, säger landslagschefen Lasse Tjernberg.

Det var i slutet av juli som svenska handbollslandslaget var i Tyskland för dubbla träningslandskamper. De tre blev kraftigt alkoholpåverkade en kväll och resultatet blev ett vandaliserat hotellrum i Nürtingen.

- Jag står fast vid vad jag sa direkt efter händelsen, att jag druckit sprit men inte förstört något, säger Seifert, som ändå ångrar sig:

- Klart som fan. Och jag accepterar mitt straff eftersom jag drack sprit.

Att hotellrummet fick skador bekräftar Tjernberg.

- Den version som framkom genom media var den riktiga, det blev en räkning även om det inte var någon gigantisk summa.

TT: Hur stor var summan?

- Drygt 8 000 euro (motsvarande 76 000 kronor). Det var kanske ingen gigantisk summa, men det är allvarligt att bryta mot en så tydlig regel, säger Tjernberg.

TT: Fanns det några förmildrande omständigheter kring händelsen?

Annons

- Nej.

I höst ställs Sverige mot Georgien den 29 oktober, Turkiet den 2 november, Polen den 27 november och Rumänien den 30 november.

TT: Seifert, tror du att du är välkommen tillbaka i landslaget efter avstängningen?

- Ja, det tror jag. Efter den här tiden har vi suttit av vårt straff men det är upp till förbundskaptenerna om de tycker att vi platsar.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons