Annons

Handbollsderby i "Södan"

Torsdagskvällen bjuder på ett träningsderby mellan IFK och Stavsten i Söderslättshallen. IFK fortsätter sin satsning mot division ett. För Stavsten är målet elitserien. "Vi har en jäkla bred och fin trupp", säger Eje Wilör, Stavstens ordförande.
Sport • Publicerad 4 augusti 2004

På torsdag kväll spelar IFK och Stavsten träningsmatch i Söderslättshallen. Kanske inte den vanliga prestigen - matchen spelas 3x30 minuter och båda lagen kommer att sakna en del spelare och rulla runt friskt på de som finns tillgängliga - men en första fingervisning om hur det står till i de båda trupperna är det ju trots allt. För Stavstens del bör säsongen som kommer i första hand handla om att hitta stabiliteten. Förra säsongen blandades vassa framträdanden med rena pinsamheter men att den berg-och-dalbane-formkurvan ska sträcka sig in på kommande säsong håller klubbens ordförande Eje Wilör för osannolikt. - Absolut! Att vi var så skakiga förra året berodde på att vi tidigt fick skador på flera viktiga spelare. Nu har vi en jäkla bred och fin trupp, säger Eje. För ovanlighetens skull ser Stavsten ut att få behålla alla spelare som avslutade föregående säsong, i alla fall är det läget just nu. Dessutom har landslagsmeriterade dansken Jannick Secher, 29, under sommaren blivit definitivt klar för spel. Secher, som är vänsterhänt högernia, tränade första gången med Stavsten i tisdags och kommer att göra debut för klubben i kvällens tränings-match. Klubben har också gjort klart med linjespelaren Martin Tidén, tidigare i Stavsten, senast i AIK. Från Danmark har även 17-årige, och 110 kg tunge(!), Mustafa Savas kommit. Från Kävlinge har juniorerna Patrik Sassersson och Mikael Nilsson kommit och meningen är att dessa tre unga nyförvärv ska höja standarden på det juniorlag som siktar mot JSM-guld. Men alla klubbens juniorer har möjlighet att slå sig in i A-laget, poängterar Eje. - De ska få sina chanser, de fick de redan förra året, och nu är det dags för dem rejält. Ledarförstärkningarna på ungdomssidan, Sten Sjögren och Mario dos Santos, är tecken på långsiktighet men redan inför årets säsong är målen högt satta. - Målsättningen är att gå till elitserien. Det lär bli lite svårare då det är många lag som satsar, som IFK Malmö, Alingsås Heim och Viking, och det kan bli nog så svårt att bli bland de fyra i vår serie. Men vi har de här lirarna som kan avgöra matcher som Skoog (Christian), Jannick, och Kenni (Nörskov). Planerad starttid för torsdagskvällens träningsderby är 18.30.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons