Annons

Handbollsdamerna i kvartsfinal

Det började bedrövligt men slutade med glädjetjut. Sveriges handbollsdamer är klart för kvartsfinal efter att ha besegrat Brasilien med 25–22 i den sista gruppspelsmatchen.
Sport • Publicerad 17 augusti 2008
BILD: SCANPIX
BILD: SCANPIXFoto: 

Det var vinna eller försvinna som gällde för båda lagen och det syntes på spelet, speciellt det svenska. Visserligen var det en morgonmatch men så yrvakna som de svenska spelarna såg ut inledningsvis har man sällan sett. Bollar tappades, passningar kastades bort, det fumlades och såg ut att bli en enkel resa för Brasilien.

Men brassorna stod inte precis heller för någon sambahandboll. Så småningom började spelet att släppa för nervösa svenskor. Johanna Ahlm sköt igång laget och redan i halvtid hade Sverige gått i kapp och förbi i målprotokollet, ledde med 14-11.

De svenska tv-tittare som orkat upp i den tidiga timmen fick se svenskorna börja den andra halvleken lika knackigt som den första. Brasilien var snart ikapp och avslutningen av matchen blev en rysare. Tre mål i rad av Matilda Boson gjorde att matchen definitivt vände över till Sverige.I kvartsfinalen möter Sverigfe Norge.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons