Annons

Handbollsdamer långt från kvarten

Sport • Publicerad 13 augusti 2008

Tre matcher, tre förluster.

Efter 23&tstr;31 mot Sydkorea mullrade handbollsdamernas förbundskapten Ulf Schefvert:

Annons

Det verkade som om några av våra tjejer trodde att de hade flyttat målen från kortsidorna till långsidorna.

Sverige och Johanna Ahlm inledde matchen mot Sydkorea strålande. Ahlm, 20, kastade in fyra bollar på fyra minuter och efter tolv minuter ledde Sverige med 9&tstr;5 mot silverlaget från Aten-OS 2004.

Sedan gick det mesta fel. Efter ytterligare tolv minuter låg Sverige under med 10&tstr;14.

Jag är fruktansvärt besviken. Vi fick Sydkorea att gå ner och spela ett sex-noll-försvar, men det var för många som innerst inne inte trodde att vi kunde slå Sydkorea.

Vi fick så fina lägen att gå fram och skjuta, men ändå spelade vi bara åt sidan, dundrade Schefvert och funderade på om han skulle dänga in vattenflaskan i väggen.

Det var bara mästerskapsdebuterande Frida Toveby som lyckades tråckla in ett mål under den tunga tolvminutersperioden som avgjorde hela matchen.

Underläget var fem bollar i halvtid och blev åtta till slut, 23&tstr;31.

Många utvisningar

En förklaring till förlusten var att Sverige ofta fick spela med en tjej mindre på plan. Sverige stod på sex utvisningar innan Sydkorea fick sin första tvåminutare efter drygt 51 minuters spel. Den utvisningen kom först efter att förbundskapten Schefvert skällt ut det polska domarparet och dragit på sig ett gult kort.

Jag tycker inte att vi spelade tuffare än Sydkorea, men det var inte utvisningarna som avgjorde. Det var för många som inte var "här" i dag, sade Schefvert.

Annons

Hjälp av Ungern

Vägen till kvartsfinal blir nu både lång och krånglig, men Sverige fick välbehövlig hjälp av Ungern som slog Tyskland med 25&tstr;24. Sverige måste ändå ta in två poäng på tabellfyran Tyskland under de två avslutande gruppomgångarna. Närmast väntar en ödesmatch mot just Tyskland på fredag och sedan match mot hittills segerlösa Brasilien på söndag. Sverige måste ta minst tre poäng i de matcherna för att ha chans att nå kvartsfinal.

Seger mot Tyskland är nästan ett måste. Vid oavgjort behöver Sverige ta in nio bollars målskillnad på tyskorna, som har Ryssland i sin sista match.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons