Annons

Handbollsdamer långt från kvarten

Tredje raka förlusten kom mot Sydkorea. Efter 23-31 krävs troligen segrar mot både Tyskland och Brasilien för att Ulf Schefverts handbollsdamer ska få spela kvartsfinal i Peking.
Sport • Publicerad 13 augusti 2008
Sveriges handbollsdamer förlorade mot Korea. Bild: Scanpix
Sveriges handbollsdamer förlorade mot Korea. Bild: ScanpixFoto: 

Annars inledde Sverige och Johanna Ahlm matchen mot Sydkorea strålande. Ahlm, 20, kastade in fyra bollar på fyra minuter och efter tolv minuter ledde Sverige med 9-5 mot det vice olympiamästarlaget. Men sedan gick det mesta fel. Efter ytterligare tolv minuter låg Sverige under med 10-14.

Linnea Torstensson sköt och sköt, men fick in bollen bakom Yongran Oh. Det var bara mästerskapsdebuterande Frida Toveby som lyckades tråckla in ett mål under den tunga svenska tolvminutersperioden.

Annons

Underläget var fem bollar i halvtid och blev åtta till slut, 23-31.

En förklaring till förlusten var att Sverige ofta fick spela med en tjej mindre på plan. Sverige stod på sex utvisningar innan Sydkorea fick sin första tvåminutare efter drygt 51 minuters spel. Den utvisningen kom först efter att förbundskapten Ulf Schefvert skällt ut det polska domarparet och själv dragit på sig ett gult kort.

Vägen till kvartsfinal blir nu både lång och krånglig. Exakt hur krånglig avgörs efter eftermiddagens match mellan Ungern och Tyskland.

Svenskorna har kvar att möta Tyskland och Brasilien, det troliga är att det krävs två segrar för att ta en plats i kvarten.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons