Annons

Han tar över Palmstaden

34-årige Daniel Andersson med tränarmeriter från Landskrona och Södradal är ny tränare för Palmstadens herrlag. Alex Nikolaidis, tidigare sportansvarig för damlaget, blir assisterande tränare.
Sport • Publicerad 28 juni 2012
Foto: 

Palmstaden har jagat tränare i ett par månader sedan Martin Ranelid valde att sluta efter säsongen. Nu är det klart att Daniel Andersson, en 34-åring som bor i Snårestad utanför Ystad, blir ny tränare.

– Det blir en härlig utmaning, säger Daniel Andersson.

Annons

Han är uppvuxen i Lund och spelade själv i Lugi och Södra Sandby tills han blev 20 år. Därefter inledde han en tränarkarriär. Han tränade först ungdomslag i Veberöd och Södra Sandby.

Sedan har han tränat Röke i division 1 (nuvarande allsvenskan), Södradal i division 2 (nuvarande division 1) och sedan var han assisterande tränare i Landskrona i allsvenskan.

– För ett år sedan flyttade jag och min fru till Ystad och vi fick barn så jag hade ett uppehåll från innebandyn förra säsongen, så nu har jag känt mig laddad ett tag för att ta över ett lag, säger Daniel Andersson.

Han har dessutom hunnit med att starta ett innebandygymnasium i Växjö.

Han bodde i den småländska staden några år då han läste Idrottsvetenskap på universitetet där.

På meritlistan finns även att han tränat Skånelagen och varit kursinstruktör på Skånes innebandyförbund.

– Vi ville ha en tränare med ett stort innebandykunnande som kan utveckla laget vidare och tar vid där Martin (Ranelid) slutade. De egenskaperna har Daniel, säger Ulf Hansson i Palmstadens sportgrupp.

– Jag känner till flera spelare i laget. Vissa har jag haft i Skånelaget och Christian Persson och Tom Åkesson har jag tränat i Landskrona. Jag ska få filmer så att jag kan se matcherna denna säsong och få bättre koll på laget, säger Daniel Andersson.

Vilken innebandy förespråkar du?

– Jag gillar den utveckling som Palmstaden gjort, att de gått från att vara ett kontringslag till att dominera matcherna.

Annons

– Jag vill att vi ska ha mycket boll och spela en variationsrik innebandy. Vi ska ha kommandot i matcherna och inte vara beroende av motståndarnas spel. Vi ska vara aggressiva och inte vänta på motståndarna.

Till sin hjälp får han den rutinerade Palmstadentränaren Alex Nikolaidis. Han har det senaste året varit sportsligt ansvarig för damlaget. Innan dess var han tränare för damlaget i tre säsonger, men var för sju år sedan tränare för herrlaget.

– Alex är en allroundkunnig innebandyledare med gedigen erfarenhet, säger Ulf Hansson.

– Jag kommer att ha hand om power play och anfallsspel, Alex boxplay och de defensiva bitarna. Men jag kommer ha hand om matchningen under matcherna, berättar Daniel Andersson om uppdelningen.

Spelarna har individuell träning under sommaren.

I slutet av juli drar laget igång sin gemensamma träning.

INTERNAL INTERNAL
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons