Annons

Han fixade provspel med Stoke utan agent

Förre TFF-spelaren Jason Grannum ska provspela för Premier League-klubben Stoke.Och han har fixat det själv.– Jag kontaktade klubben och skickade lite klipp så nu vill de ha över mig, säger Grannum.
Sport • Publicerad 13 januari 2014
Foto: 

Som TA-sporten tidigare skrivit blev det bara ett år för vänsterspelaren Jason Grannum i TFF. Parterna var överens om att gå skilda vägar utan ”hard feelings”, som Grannum uttrycker det.

– Det var ett lärorikt år, både positivt och negativt. Det var bra grabbar och jag utvecklade min fotboll i klubben och med träning på egen hand. I fotboll ska man aldrig säga aldrig så en dag kanske det blir TFF igen, säger Grannum.

Annons

Men nu väntar angelägna uppgifter. Provspel med Stoke för 23-åringen som ännu inte spelat högre än i division 1 i Sverige.

– Det ska bli jättekul, en riktig kick. Troligen blir det i slutet av januari, vi letar en tid som ska passa både mig och Stoke, säger Grannum.

Och det är en spelare med stort mod och stor tro på sig själv som den äldsta klubben i Premier League får på besök. Grannum ordnade nämligen provspelet själv. Han mejlade först klubben och deras talangscout.

– Sedan kunde de se mig spela på You Tube, men de ville ha mer. Eftersom TFF spelar in sina matcher fick jag filmer från dem som jag skickade och efter att Stoke kollat klippen gav de klartecken för provspel.

Hur fick du den idén?

– Sedan tidig ålder har jag alltid trott på mig själv. Jag tränar hårt varje dag för att vara förberedd för en sådan här chans. Siktar du på stjärnorna når du kanske molnen, men siktar du på molnen når du kanske bara trädtopparna.

En kaxig attityd som kan föra långt.

– Vad är oddsen för att en klubb i Premier league ska upptäcka dig? Det gäller att ta vara på chansen. Du kan inte vara skraj, tror inte du på dig själv vem ska då göra det?

Han håller igång med fysträning på egen hand och med en personlig tränare.

– Nu är det Stoke som gäller och att åka dit och göra sitt jobb. Jag måste ju tro på att det går vägen.

Annons

Har du mailat fler klubbar?

– Ja, två stycken i Championship och jag har själv fått mail från andra klubbar.

Så fler klubbar är intresserade?

– Ja, en del klubbar i Sverige, några som spelar högre upp än TFF. Men det surras mycket nu och inget är klart.

Har du någon agent i de fallen då?

– Nja, jag har en nära vän som hjälper mig, men vi har ingen överenskommelse på papper.

Louise Löfgren
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons