Annons

Han fick friplats av grannen

Med Sturup Park Masters ger Peter Hanson tillbaka lite till svensk golf och kommande Europatourproffs. Peters granne, Pontus Ellerström, får mer än så.
Sport • Publicerad 14 maj 2009

– Jag har fått ett wild card av Peter, då vill jag visa att jag kan spela bra; att jag fått en plats för att jag är en bra golfspelare och inte bara för att vi bor grannar, säger 21-årige Pontus.

Peter Hanson motiverar beslutet:

Annons

– Jag har känt Pontus i 15 år, har valt att se efter honom. Hans år att slå igenom är i år och han behöver den här tävlingen.

Slågarp är golfbyn framför alla andra. Där vimlar av golfspelare med ambitioner. Peter Hanson är den som nått längst. Pontus Ellerström, som spelar på Ecco Tour, vill följa efter och får hjälp av en av landets bästa.

Förra året fick han följa Peter Hanson på nära håll under PGA-mästerskapen. Nu har han fått en plats i den tävling som Peter står som värd för.

– Jag har fått tipset att försöka hålla i spelet. Gör man inga stora misstag så kommer birdiechanserna. Det gäller att inte bli frustrerad.

Han säger att han spelat Sturup Park hur många gånger som helst och att han vet var man inte ska spela. Problemet för Pontus är att han just nu inte riktigt spelar bollen dit han vill.

– Jag har alltid slagit bra och långa drivar. Nu kan de hamna både till vänster och höger. Jag är inte slagrädd, så illa är det inte, men just nu känns det inte riktigt lika bra från tee.

Någon hjälp från Peter Hanson kan han inte räkna med på Sturup då grannen själv spelar tävling på Europatouren. Men i golfbyn finns alltid hjälpen nära. Caddie blir nämligen Charlie Boysen, granne och naturligtvis – golfproffs.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons