Annons

Hamrén: Jag hade förväntat mig mer

Fotbollslandslagets förbundskapten Erik Hamrén var dagen efter VM-kvalsegern hemma mot Färöarna (2–0) nöjd i stort med matchen. Men missnöjd med samlingen. "Hade förväntat mig mer än tre poäng."
Sport • Publicerad 12 juni 2013

– Jag har inte sett matchen än. Men min känsla är samma som i går – skönt med en seger men jag hade hoppats och trott på fler mål än det blev, givetvis. Spelmässigt, det vi snackade om att försöka göra håller vi stora delar av matchen. Någon period går vi ner lite i tempo men det gör nog världens bästa lag också.

– Jag hade hoppats, trott och förväntat mig mer än tre poäng efter den här samlingen, så det känns mindre bra. Vi har ett spännande utgångsläge inför hösten. Vinner vi de två närmaste matcherna så är vi klara.

Annons

Han konstaterade vidare att han aldrig upplevt något liknade när det gäller en landslagssamling. Och syftade då på den framtvingade omsättningen i truppen och startelvan, på grund av skador och barnafödande.

På frågan om det fanns fler planerade barn på gång under den närmaste tiden svarade han:

– Kim ska bli pappa i augusti, det är det enda jag vet.

Efter förlusten mot Österrike petades mittbacken Jonas Olsson och Hamrén uttryckte sin saknad efter tidigare försvarsankaret Olof Mellberg. Det fick mittfältaren Anders Svensson att ifrågasätta förbundskaptenens fokus.

Hamrén håller inte med om att det skulle finnas någon kritik från Svenssons sida.

– Jag har haft kontakt med Olof hela tiden, så det är inget nytt där.

– Jag har också pratat med Anders. Skulle han ha tyckt att det var något fel med det här så skulle han ha sagt det till mig, tror jag.

Sverige möter Norge i landskamp den 14 augusti, och har sedan VM-kvalmatcher mot Irland och Kazakstan i början av september.

Trots avstängningar, skador och överlag många osäkra val i startelvan för tillfället, planerar Hamrén inte fler träningslandskamper än den mot Norge.

– Jag skulle önska det, men vi har en samling på tre dagar och det är svårt att spela fler än en match på tre dagar.

Annons

Han tyckte att tisdagens utvisning på mittbacken Andreas Granqvist – innebär avstängning i två matcher – var extra tråkig.

– Det var synd med Granqvist. Jag har sett utvisningen och förstår domaren helt och hållet. Men jag tror absolut inte att han menade att träffa honom i ansiktet. Men händerna hamnar där och då är det inget att snacka om. Synd, för jag tyckte att "Granen" var bra i går. Han utstrålade säkerhet som han kanske inte haft hela tiden tidigare.

Jonas Olsson petad, Andreas Granqvist avstängd och Mikael Antonsson fortsatt skadad. Hur ska Erik Hamrén lösa mittbacksproblematiken i höstens VM-kval?

– Jag har sommaren på mig att kika, det finns några andra alternativ där ute också. Jag tycker att Per (Nilsson) var bra i går och jag tycker att Jonas (Olsson) har varit bra tidigare också. Jonas är inte alls ute ur bilden. Sedan får vi se vad vi kan få ihop. Antonsson (Mikael, skadad) hade varit aktuell till den här samlingen, absolut.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons