Halv miljon i spelarbonus

Om TFF klarar avancemang till allsvenskan väntar en rekordbonus till spelarna. Enligt vad Allehanda erfar handlar det om drygt en halv miljon kronor att fördela.
Sport • Publicerad 17 oktober 2003

- Vi har en viss bonus men den tycker jag att vi ska behålla inom gruppen, säger Jonas Nilsson som sitter i spelarrådet. - Bonusen är mellan oss och styrelsen, säger Mats Lilienberg, även han representant i spelarrådet. Förutom den allsvenska bonusen har spelarna en segerpremie för varje seger i superettan och eftersom TFF den här säsongen varit rena vinstmaskinen har premierna betalats ut vid inte mindre än 17 tillfällen, vilket ger 200 000 kronor att fördela spelarna emellan. Men till segerpremierna innebar vårens segdragna förhandlingar att laget, vid allsvenskt avancemang, får ytterligare pengar att dela på. I runda slängar handlar det om 300 000 kronor till. - Vi är nöjda med det avtal vi har, absolut, säger Jonas Nilsson. - Jag tror att båda parter är nöjda med det avtal vi har, säger Mats Lilienberg. Naturligtvis innebär en lyckad säsongsavslutning ett rejält tillskott för TFF - ett allsvenskt spel beräknas ge ett ökat tillskott på fem till sex miljoner kronor.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.