Annons

Halmstad väntar TFF i cupen

Halmstads BK slog ut Örgryte ur svenska cupens åttondelsfinal och nu väntar TFF i kvarten. HBK-tränaren Jonas Thern är full av respekt för de blivande motståndarna.
Sport • Publicerad 7 augusti 2003

- Jättekul att åka upp och möta Halmstad, tycker TFF-tränaren Anders Grimberg. Halmstad kan vara Sveriges bästa lag just nu. Fyra raka segrar har fört upp HBK till en tredjeplats i allsvenskan. Men TFF och Halmstad har faktiskt redan mötts i år. I en träningsmatch i vintras vann hallänningarna med 2-0. - Jonas Thern var väldigt nöjd med det resultatet för vi var bra i den matchen, säger "Grimman". I HBK finns massor av välmeriterade spelare. Landslagsspelarna Magnus Svensson och Mikael Nilsson, vårens succéspelare i allsvenskan polacken Igor Sypniewski och Sharbel Touma, för att nämna några. - Ett välorganiserat och vältränat lag. Men vi vet ungefär vad som väntar, vi känner deras spelidé och deras spelare väl. De spelar ett klassiskt 4-4-2 och är svåra att få hål på och det gäller för oss att vi är tajta i våra lagdelar, säger Grimberg. TFF spelar normalt 4-3-3 och så blir det troligen mot HBK också. - Grejen är att man kan spela 4-3-3 på så många olika sätt. Man behöver inte tvunget spela ett offensivt 4-3-3, det går att spela lågt också. Vi kan täppa till på kanterna eller i mitten och det här är ju något som vi får grunna på Ulf (Larsson) och jag. Hur det än går tror inte Anders Grimberg att cupspelet är något som påverkar seriespelet i negativ riktning. - När vi gått så pass långt är det bara fördelar, det här är en kick inför fortsättningen. HBK-tränaren Jonas Thern är full av respekt för de blivande motståndarna. - Det ska bli spännande. TFF har visat en enorm stabilitet och spelat väldigt bra i superettan. Någon risk för underskattning föreligger inte, tycker Thern. - Nej, vi mötte dem i en träningsmatch i vintras och då hade de oss på gaffeln och var spelmässigt bättre, även om vi lyckades reda ut det den gången och vinna. Kvartsfinalen spelas 28 augusti på Örjans vall i Halmstad.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons